VIVACOM Отбор на месеца: „Прах в очите“

0

Име: „Прах в очите

Дом парк: София

Капитан: Кирил Манолов

Брой участия: 4

Как ви хрумна идеята за името на отбора? Нямахме много време за мислене 🙂 … състезанието предстоеше. Искахме да е нещо забавно и същевременно да отразява възможностите на отбора ни. Мисля, че постигнахме и двете цели 🙂

Разкажи нещо за отбора? Представи с по няколко думи отделните съотборници?

Ивет е най-важният състезател в нашия отбор. Тя е доктор по Етнология и допреди година не си я представях да участва в каквото и да е бяганеJ…започна малко напук, но и тя като много други намери собствената си причина да участва и вече е все по-редовна.

С Антон и Апостол сме колеги и приятели дълги години. След като аз станах част от идеята 5kmrun,
постепенно и на тях им стана любопитно и скоро се решиха да опитатJ…разбира се, те са практикували различни спортни активности във времето, но не се бяха докосвали до магията на бягането.

Стоян е най-новото ни попълнение. На последното отборно бягане беше и неговото първо бягане.
Общ приятел на участниците в отбора е и съм сигурен, че с времето ще се отдаде на бягането със същата страст, както на зимните спортове, където е в свои води.

Георги Георгиев-Елби е участник, който със сигурност всички познават, както като човек, така и като състезател.
Приятели сме от много години ( преди той да започне да бягаJ). Известен период не се бяхме срещали и на една среща на по биричка преди около две години, без да осъзнава ме върна към бягането след повече от 15 години пауза.
И аз като много други се занимавах сериозно с лека атлетика в юношеските си години и след като тази моя авантюра естествено приключи бях свикнал да казвам, че съм си пробягал километрите си за този живот 🙂 … и така до срещата ми с Елби, когато усещайки емоцията му към бягането, неочаквано и аз получих импулс. Реално без да знае, той е причината да бягам отново.

Какво ви харесва в Отборното бягане? Това бягане допълнително сплотява хората, дава възможност да си част от екип, а това наистина липсва. Тук бързи, бавни, млади, стари, жени, мъже, деца…всички са част от отбора.
В същото време действа и като допълнителна мотивация. Аз лично съм постигнал най-добрите си резултати точно в отборните бягания.

Какво друго бихте искали да се  случва на Отборното бягане? Харесва ми духа, с който го правите. Продължавайте все така 🙂 !

Какво прави отбора извън 5kmrun? Нашият отбор е следствие на приятелства, а не обратното, така че често пътуваме, забавляваме се, помагаме си…е..и пием бира де;)

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора? Преди месец четирима от нас трябваше да бягаме в Синеморец на Маратон Каланджа. На закуската преди състезанието споделих на останалите, че съм сънувал как закъснявам за старта. Посмяхме се от сърце и се отправихме към стартовата зона. Всички участници се готвеха да стартират и постепенно заемаха местата си. По програма нашата дистанция трябваше да стартира 15 мин. след останалите и ние спокойно изчаквахме групата да стартира, за да започнем и ние да загряваме и да се подготвяме за старта. След няколко минути организаторът започна да отброява последните десет секунди до старта и както си говорехме, забелязахме, че само ние не сме на стартовата линия. Очевидно не бяхме разбрали, че има промяна и всички ще стартираме заедноJ…Този път на нас ни хвърлиха „прах в очите“  🙂 …
Е…все пак за щастие сънят ми не се сбъдна… просто се наложи да загряваме в движение 🙂

Нашият отбор е сравнително нов член на 5kmrun, но се чувства отлично всяка съботна утрин и е благодарен на целия ви екип за възможността, която ни предоставяте!

Капитан Кирил Мнолов

Капитан Кирил, благодарим за това интервю и ви пожелаваме не да ви хвърлят останалите отбори прах в очите, а да ви я дишат… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР