VIVACOM Отбор на месеца: „Легендите“ от гр. Варна

0

Име: „Легендите

Дом парк: Варна

Капитан: Румен Стаматов

Брой участия: 5

Как ви хрумна идеята за името на отбора? Всички в отбора  участваме на 5кмрън от доста отдавна и за всеки от нас се носят легенди.

Разкажи нещо за отбора? Не се познавахме преди да започнем да се събираме в морската градина на Варна. Ето ни и нас:

Ани Карчева е първата ни легенда. Винаги е усмихната и лъчезарна и готова да помогне. Тя е най-запалена от всички за отборното бягане, напомня ни за предстоящото събитие, вдига настроението и чака с нетърпение резултатите.

Легендата Бояна Папазова (Бо) е една от най-легендарните участнички на 5кмрън. Въпреки че се занимава с интелектуална дейност, е супер запалена по спорта и участва на всички спортни събития във Варна, особено crossfit.

Валентин Вълканов е роден талант и за кратко време се превърна в жива легенда както на пистата, така и на асфалта на 5кмрън. Знае как да се забавлява, но стане ли време за бягане, винаги е сериозен и устремен към успеха.

Легендарният Данчо Петров е дългогодишен  елитен бегач и много добър приятел на всички нас. Държи варненския рекорд на 5кмрън с 15:50. Въпреки че живее в Добрич, не пропуска отборно бягане, колкото и трудно да е да гони автобуси в събота рано сутрин.

Павел Петров често демонстрира легендарния си талант да живее без да спи. От нощна смяна скача директно в градината и на старта на 5кмрън той вече тъкмо е загрял с едни 20 км. Също е много запален ултра бегач, щом успя да вдъхнови и мен да ходя да търча цял ден из планините и дъбравите.

Пламен Петков има легендарно чувство за хумор и винаги ни разсмива. ЕВ бягането му обаче няма майтап, развива стабилна скорост и често ме изненадва с финален спринт.

Православ Миленков все се притесняваше, че бяга бавно. Истината е, че благодарение на него отборът оцеля в началото. Той беше един от най-редовните участници в зима,  вятър и дъжд.

Румен Стаматов е легендарен късметлия, че има удоволствието да е в един отбор с толкова прекрасни хора. За него е важна както бързината в бягането, така и доброто настроение и забавленията на всички.

Какво ви харесва в Отборното бягане? Хубавото в отборното бягане и 5кмрън като цяло е, че събира заедно хора, които иначе трудно ще се засекат някъде. Благодарение на него почти всички варненски бегачи любители се познават взаимно.

Какво друго бихте искали да се  случва на Отборното бягане? Щеше да е интересно веднъж в годината да организираме общо отборно събитие, на което се събират всички отбори на едно място.

Какво прави отбора извън 5kmrun? Има традиция да се събираме на едно кафе на плажа след съботните събития. Понякога се организираме и за планински походи до близката Коджа Кая или по-далечните части на Стара Планина. Ходим заедно по любителски състезания.

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора? Има едно куче в градината, което наричаме “овцата” – то и други подобни улични любимци идват на старта всяка събота, чакат сигнала и тръгват да бягат с нас, като от много адреналин и емоция, даже ни скачат. Обикновено бягат с водачите на групата, затова в началото някои хора е искат да водят и се скриват отзад, за да избегнат кучетата (като мен). Особено сериозен проблем имат Данчо, Павел и Вальо, защото те винаги тръгват с умопомрачителна скорост и кучетата се радват първо на тях.

Капитан Румен, благодарим ти за това интервю. Ние също ви се радваме и пожелаваме успех – легендата продължава… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР