Академия по спортно ориентиране

0

111

RUNNING ACADEMY със съдействието на клуб по ориентиране „ВАЛДИ” – София, организират четири дневен (неделен) курс по спортно ориентиране в рамките на Running Academy

Програмата:

08/02/15 10:00 ч.

Тема: Компас; ориентиране на карта; условни знаци

Място: Южен парк (Английска поляна)

Времетраене: 60 мин.

22/02/15 10:00 ч.

Тема: Движение с карта; определяне точка на стоене

Място: Борисова градина (Розариума до комплекс Спортна София)

Времетраене: 60 мин.

15/03/15 10:00 ч.

Тема: Избор на път от точка до точка

Място: Парк “Земята и хората” – зад Сити Център София

Времетраене: 60 мин.

29/03/15 – очаквайте подробности за началния час на заниманието…

Тема: Състезание по ориентиране

Място: “Коколандия” – Борисовата градина

Времетраене: 90 мин.

* Академията ще завърши с провеждане на състезание по ориентиране (по двойки или индивидуално),  като резултатите ще бъдат публикувани в сайта. Трима души (избрани на случаен принцип) ще получат едномесечен ваучер за тренировки от Клуб „ВАЛДИ” – София.

1379792_638166902894878_1446590909_n

Материали за провеждане на обучението:

За всеки един участник ще бъдат подсигурени нужните пособия: компас; тренировъчни карти за всяко отделно занимание; помощни материали и др.

Участие и Такса:

Курсът по спортно ориентиране е с лимитирана бройка за участие от 20 души!

Право на участие ще получат първите 20, регистрирали се на сайта на 5kmrun (Предстоящи събития с дата 08.02.15), като записването се осъществява от бутона „Заяви участие“!

Курсът (обучението) по спортно ориентиране е без Такса участие!

* В рамките на курса, всеки един участник трябва да заплати 10 (десет 0,00) лв. за отпечатване на тренировъчните карти и други учебни материали, които ще бъдат предоставяни за нуждите на обучението!

Треньори:

Станка Кючукова: Треньор по ориентиране от 1980 г. Състезателите й притежават многобройни призови отличия в страната и чужбина.

Теодор Тодоров: Треньор по ориентиране и председател на Клуб „Валди“. Притежава множество балкански и републикански титли по ориентиране.

Петър Петров: Треньор по ориентиране, както и треньор в Running Academy.

Ако обичате бягането, природата и предизвикателствата елате да опитате този спорт, който ви прави по-силни, по-умни и по-решителни! В допълнение:  забавлява, намалява стреса и завързва нови приятелства:)

Клуб спортно ориентиране «Валди» София – «Смелостта да бъдеш различен»

email: otrening@abv.bg / http://otrening.blog.bg

124

Няколко думи за Ориентирането:

Спортното ориентиране е вид спорт, при който участникът, с помощта на карта и компас трябва да премине по дадена местност за възможно най-кратко време през определен брой контролни точки, обозначени както на картата, така и на местността.

Ориентирането е избран от самия теб път през гори, поля, планини. Ориентирането е изостряне на мисълта при телесна умора и бързи решения по време на напрегнато състезание.

Ориентирането развива разнообразни умения, сред които умения за движение в непозната среда, способността за вземане на решения под стрес, когато си с карта на непознато място и се бориш за време, постоянство и упоритост в постигането на целите.

Ориентирането е разнообразна почивка след ежедневните грижи, забавно, интересно, създава такова напрежение и дарява толкова добро настроение при съприкосновението с природата.

Ориентиране се практикува в града, парка, планината, без значение на колко години си, сам, с цялото семейство, групово, бягайки, ходейки, с колело, със ски, денем и нощем

Marti(1)

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)