Александър Станилов: Как се справяме в извънредната ситуация и корона вируса?

0

Име: Александър Станилов

Възраст: 40 г.

Общ брой участия: 198 (бягане 194/ доброволец 4)

Къде те заварва това интервю? Между кухнята и детската стая.

С какви мисли в главата? От два часа не ми се яде …… хахахаха. Шегувам се! Чудя се кога ще приключи всичко това.

Какви планове ти провали тази извънредна ситуация? Чисто бегачески – седмичните бягания на 5kmrun, маратоните в Пловдив и Скопие и няколко по-малки състезания.

Как поддържаш физическата си форма? Първата седмица от карантината не бях много дисциплиниран – бягах само няколко пъти в Западен парк. От тази седмица с голямото дете започнахме да правим физически упражнения в къщи, но за момента само се закръглям 🙂

Какъв хранителен режим си създал? Никакъв. На мен лично ми е много трудно да спазвам режим, тъй като обичам да ям тестени работи и да пия биричка.

Какво правиш за почивка, отдих или хоби? Играя видео игри на телефона във времето, в което не се занимавам с децата. Обичам да гледам и анимета (японски анимационни филмчета).

В какво се състои и как отстояваш своето неприкосновено лично пространство? Нямам такова. Дори в тоалетната не ме оставят на спокойствие 🙂

Как се отразява новата ситуация на любовта и секса? Засега не сме стигнали до развод 🙂 Трудно е да сме заедно по цял ден и да не намерим за какво да се спречкаме.

А за секса – спомага за укрепване на имунната система и се препоръчва от Щаба 🙂

Каква е личната ти позиция, относно създалата се ситуация и предприетите мерки в страната? Лично аз гледам да не се поддавам на масовата психоза. Старая се да спазвам препоръките. Не съм виждал по-възрастните си роднини вече две седмици, но смятам, че всичко, което се прави е за добро. При последното ми бягане навън ми минаваха мисли за всички тези хора, които понасят най-големите трудности – да загубят работата си или още по-лошо да загубят живота си. Ето защо мисля, че не е чак толкова сложно да се откажа за известно време от удобствата ми и от нещата, които обичам.

Какво е твоето мнение и виждане, относно болестта „корона вирус“? Вирус, който поразява не само здравето и живота на хората, а и показва много ясно човешките взаимоотношения. В този момент много ясно се вижда кои хора какви са и дали има наистина гражданско общество.

Ако трябва да се посочи все пак нещо положително от така създалата се криза, според теб какво би било това? Успяваме да прекараме повече време със семейството, да си починем повече. Полезното за децата е това, че чрез дистанционното обучение успяват да използват интернет за по-практични неща, а не само за игрички. Другото положително е, че държавата ще внедри някои on line услуги, което досега не се случваше по ред причини.

Ако заемеш мястото на ген. Мутафчийски за един ден, какво ще направиш? Ще разреша спорта на открито поединично.

Какви планове имаш, след преодоляване на кризата? Да се видя с приятелите си от Западен парк и да попътувам със семейството.

Забавна случка, смешка или нещо, което те е разсмяло за корона вируса?

Всеки ден се забавлявам с меметата с ген. Мутафчийски 🙂

Благодарим ти Саше, че сподели за нас в това интервю.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР