Благотворителна кампания „Дари времето си на 5kmrun 2022“

0

Един път в годината, бягаме благотворително и събираме средства за нашите деца! Тази година, това ще бъде на 4 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, както и в нашите официални сателити.

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупят 5 бр. Инфузионни помпи Compact Plus за Педиатрията на Университетската болница “Света Марина” във Варна, която обхваща 3 клиники, 1 Детско отделение за интензивно лечение и Спешно отделение за деца.

За какво служат тези помпи:

Инфузионните помпи прецизират скоростта и дозирането на интравенозните вливания на лекарства. Към момента тези вливания се правят на ръка от медицинския персонал с всичкият риск от човешка грешка.

Годишно през петте направления на Педиатрията на УМБАЛ Св. Марина се лекуват над 5500 деца. Поне половината от тях се нуждаят от венозни вливания по време на лечението, както и от точно дозиране при извършване на диагностични тестове, а децата с онкохематологични заболявания имат нужда от вливания всеки ден.

Нашата цел е да съберем 16 926 лв. – което представляват 4 бр. инфузионни помпи BBraun модел Infusomat Compact Plus на стойност 3006 лв./за 1 бр. и една Infusomat Space за 4902 лв.

Защо тази животоспасявща система е важна за децата ни и как ще помогне: едно Интервю на Проф. Йотова, специално за 5kmrun и дарителската ни кампания, прочетете:

Как ще се даряват средствата:

Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и открихме специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят, а именно:

ЗА ДАРЕНИЯ ПО БАНКОВ ПЪТ

Име: СНЦ „5КМПАРК БГ“

Банка: Банка ДСК ЕАД

BIC: STSABGSF

IBAN: BG40STSA93000029033507

Основание: Дарение за Света Марина Варна

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е по желателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности.

За изминалите години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 80,000 лв., а сме закупили и предоставили живото спасяваща медицинска техника за деца (виж отделните линкове) в София, Варна, Бургас, Пловдив и пак София на стойност над 100,000 лв.

Вярваме, че и тази година, ще покажем нашата лична отговорност към обществото, като с даренията си съберем необходимата сума, благодарности!


Ето подробна СПРАВКА – списък на събраните суми в брой и по банка към момента за текущата кампания 2022:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)