Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun“ 2019 г.

0

Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun“ 2019 г.

1 юни в деня на детето, 9:00 ч. едновременно София (Борисова градина и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, бягаме и събираме средства за нашите недоносени деца!

Внимание! Тази година на Детското 2 км бягане, малките ни участници също ще имат възможност, да „дарят времето“ си! Стартът на NN Kids Run е от 10:00 ч. в Борисовата градина, веднага след финала на възрастните.
 
Каузата:
 
Със събраните средства от тази кампания, ще се закупи Термолегло за Отделението по неонатология на УМБАЛ гр. Бургас.

Термолеглото се използва при недоносени новородени при адаптирането им от кувьоз към нормално легло. То поддържа топлинен комфорт от порядъка на 35-37 градуса топлина. Леглото е удобно и комфортно както за бебето, така и за медицинския персонал, който се грижи за него и позволява лесен достъп до него по време на престоя му в отделението.
Неонатологията в УМБАЛ Бургас в момента има само едно термолегло. Тук годишно се раждат около 1800 деца, като 20% от тях са недоносени.

Термолеглото Babytherm 8010 на Drager е на стойност 14,400 лв. – това е цена за дарение.

Как ще се даряват средствата:
Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За детското 2 км бягане важи същият принцип на „Дари времето си“.

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и ще бъде открита специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят!
 
Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е пожелателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности. Нека в този ден на детето, да бягаме и да дарим, за да направим по-сигурен живота на нашите деца от гр. Бургас и региона.

Ето и банковите данни за извършване на дарение чрез банков превод:

Име: СНЦ „5КМПАРК БГ“

Банка: Банка ДСК ЕАД

BIC: STSABGSF

IBAN: BG22STSA93000026112676

Основание: Дарение за УМБАЛ гр. Бургас

Ето подробна СПРАВКА – списък на събраните суми в брой и по банка към момента за текущата кампания 2019:За изминалите 3 години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 35,000 лв., а сме закупили и предоставили живото спасяваща медицинска техника за деца в София, Варна и Пловдив на стойност над 50,000 лв.. Поздравления и благодарности за всички вас.

Защо точно термолегло за недоносено родените дечица на Бургас, как и на колко деца ще помогне то?

Вижте отговорите в интервюто на д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас:

Д-р Стиляна Томова
Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)