Благотворително бягане 2021

0

Един път в годината, бягаме благотворително и събираме средства за нашите деца! Тази година, това ще бъде на 5 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, както и в нашите официални сателити.

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупят Хирургични инструменти за Клиниката по детска хирургия на УМБАЛСМ Пирогов.

Клиниката по детска хирургия е най-голямото специализирано звено в България, извършващо целият обем диагностична и хирургична дейност в областта на детската хирургия. Хирургичните инструменти в Пирогов, не са подменяни повече от двадесет години! През 2019 г., за нуждите на Клиниката по детска хирургия е проведен конкурс за доставка на хирургични инструменти на обща стойност 60,000 лв. За съжаление, до ден днешен, болницата не съумява, да отдели средства дори за една трета от тази стойност!

Нашата цел е да съберем 18 708.62 лв. – това са 243 бр. по спецификация най-необходимите хирургични инструменти за нуждите на Клиниката, които ще бъдат закупени от немския концерн KLS Martin Group, чрез неговият представител за България DARIS MS.

Как ще се даряват средствата:

Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и открихме специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят, а именно:

Име: СНЦ „5КМПАРК БГ“

Банка: Банка ДСК ЕАД

BIC: STSABGSF

IBAN: BG96STSA93000027977527

Основание: Дарение за КДХ Пирогов

Пълен отчета на събраните от дарението суми, виж тук:

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е по желателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности.

Защо точно хирургични инструменти и как те ще помогнат на Клиниката по детска хирургия на Пирогов, вижте едно интервю с доц. д-р Христо Шивачев, който е началник на Клиниката от 2017 г.

За изминалите години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 50,000 лв., а сме закупили и предоставили живото спасяваща медицинска техника за деца (виж отделните линкове) в СофияВарна , Бургас и Пловдив на стойност над 70,000 лв.. Поздравления и благодарности за всички вас.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)