Бягаме с кауза: “Променяме диабета 2023“

0

Бягаме с кауза: “Променяме диабета“ е тематично бягане с най-стара традиция на 5kmrun, което се организира с подкрепата и съвместно с нашите приятели от Ново Нордиск!

Със специалната подкрепа на Biobenjamin ❤️

Вече след пандемията, за шеста година, на 11 ноември, 10:00 ч. ще бягаме, за да обърнем внимание на обществото за необходимостта от информираност по отношение на диабета: какви са рисковите фактори за диабет тим 2 и какво можем да направим, за да намалим своя риск !

На предишните ни издания, винаги успявахме да регистрираме рекорден брой участници, затова сме сигурни, че и тази година няма да е по различно и ще покажем общата ни съпричастност към диабета, като социално значимо заболяване.

Да показваме съпричастност и подкрепа към различни социални каузи е чест за голямото семейство на 5kmrun, а хубавото настроение, което ни съпътства на всяко бягане е наша запазена марка!

Ще бъдат инсталирани шатри, където ще можете анонимно и безплатно да изследвате стойностите на кръвната си захар и да получите консултация от специалист относно захарния диабет, томбола и още изненади.

По данни на Международната диабетна федерация със захарен диабет с света  живеят 425 милиона души, като до 2045 г. се очаква броят им да бъде 629 милиона.

480 000 човека в България живеят с диабет!

още 160 000 българи са засегнати, но не знаят и не се лекуват! Липсата на физическа активност води до 1/4 от случаите с диабет. Борейки се с рисковите фактори (наднормено тегло и затлъстяване, контрол на липидите в кръвта и кръвното налягане, тютюнопушенето)  могат да се предотвратят 90% от случаите на захарен диабет тип 2!

Поканата за бягането с кауза „променяме диабета“ вече e отправена! Нека и този ноември бъдем част от Световния ден за борба с диабета! Нека поставим нов рекорд по информираност!

Очакваме ви в София (Южен и Западен парк), Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, както и нашите сателити за гр. Ямбол и Шумен!

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)