Времето е спряло:)

0

Някъде през октомври беше на едно от бяганията в Южния парк.

Старта даден, участниците са по трасето и първият се задава на финалната права… Хронометъра си ми е на врата и се нагласявам на бутона за засичане на времената. Кога поглеждам – „Ми той умрял ма“! 🙂 или по-скоро спрял на 6 минути и нещо!!! Подкоси ме остра болка, а сърцето ми прескочи най-малко два такта! Ако бях облечен с риза, то тази болка щеше да се усети някъде м/у 6-тото и 7-мото копче, броени от горе на долу…:)

Обаче първенеца (Димитър Ал. Димитров) приближава със силен финален спринт и никой не може да го спре, а зад него вече се очертава една камара народ… Леле мале, направо блокирах – Митко профуча покрай мен и аз само го изгледах… Еми вече бях от страна на публиката, а как ми се прииска да си остана там! Взех, че пуснах хронрметара на ново и почнах да засичам следващите участници. От страни всеки би си казал: „Ей тоя е страшана работа, как ги засича само – гледай и се учи…“

Взех лист и химикал и тръгнах да записвам времената на участниците, които сами си засичаха времето (часовници), след като ги молех да ми го кажат за сверка. Питах и записах на 3-4 души в първите 15, а после още един-двама от по-задните! Това ми беше достатъчно, защото разликата във времената (спрямо моето) на всички които си бяха засекли сами времето, беше точно една и съща. Когато обработих резултатите, тази разлика я прибавих ръчно към времето на всеки един участник и приказката завърши с щастлив край от сорта: „Три дена яли, пили…“ За моя най-голяма радост и Митко Димитров си каза времето, а аз въобще не го подложих на съмнение…:)

„Разследването“ показа, че копчето за спиране на времето може по невнимание да се задейства, когато устройството ти се „мандахерца“, иначе гордо на врата! От тогава ми остана „обица“ за този хронометър, заедно със спомена за онова дето се усети м/у 6 и 7 копче… 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)