Георги Палазов: Как се справяме в извънредната ситуация и корона вируса?

0

Име: Георги Палазов

Възраст: 40 г.

Общ брой бягания: 7 и сума анонимни 🙂

Визитка:

Георги Палазов е български плувец. Състезава се предимно в дисциплината бътерфлай, в която е носител на всички национални рекорди. Завършва висшето си образование в НСА. Участва на летните олимпийски игри в Сидни и Атина. Печели квоти за летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. на 100 и на 200 м. бътерфлай. Понастоящем треньор по плуване, връл триатлонец и фен на 5kmrun 🙂

Къде те заварва това интервю? У дома, в София.

С какви мисли в главата? Лек блокаж в главата, леко по течението съм. Изчаквам да видя накъде отиват нещата. Гледам да съм позитивен.

Какви планове ти провали тази извънредна ситуация? Финансовите планове, тренировъчните и състезателните. Но не се оплаквам де! И преди си ме мързеше, сега имам оправдание 😉

Как поддържаш физическата си форма? Ами тука гледам в нета разни предизвикателства и тествам някой от тях. Като цяло карам на тренажора (имах и две излизания навън за по 1 час) и с малките правя разни упражнения.

Какъв хранителен режим си създал? Гледам да редувам полезното с приятното, но пътят ми е все покрай хладилника.

Какво правиш за почивка, отдих или хоби? Една – две вечери успях да отделя по час да чета книги на плувна тематика, но като цяло чета статии за моментната обстановка, възможни сценарии и гледам да си направя заключения. В ютуб си следя каналите за новости в технологиите, следя каналите свързани с триатлон и Нетфликс и HBO, каквото изпадне.

В какво се състои и как отстояваш своето неприкосновено лично пространство? У нас всеки си има стая. Но децата са или в хола или в нашата спалня и изпращането по техните стаи е като наказание, тоест има караници и разправии. Засега сме екстра!

Как се отразява новата ситуация на любовта и секса? Няма промяна. След заспиването на децата, ако не сме умрели, крадем от съня. Екстра сме!

Каква е личната ти позиция, относно създалата се ситуация и предприетите мерки в страната? Мерките са правилните, но криворазбраната демокрация кара всеки да интерпретира нещата, както му е изгодно, включително и моите две излизания с колелото (никъде не пише, че са забранени). Но извънредното положение, си е извънредно!

Какво е твоето мнение и виждане, относно болестта „корона вирус“? Един, така наречен „грип“, ни постави в ситуация, в която никой не си е представял, че можем да бъдем. Надявам се да преминем през ситуацията с възможно най- малко жертви, включително и косвени!

Ако трябва да се посочи все пак нещо положително от така създалата се криза, според теб какво би било това? Имам причина да си стоя вкъщи и да прекарам повече време със семейството си.

Ако заемеш мястото на ген. Мутафчийски за един ден, какво ще направиш? Отстрани всичко изглежда много лесно. Но съм сигурен , че на човека изобщо не му е лесно. А и не искам да съм аз в стотиците мемета, които се завъртяха с генерала.

Какви планове имаш, след преодоляване на кризата? Нека да видим каква ще е стартовата ни позиция, ще бъдем ли здрави, ще имам ли работа, после ще го мисля спорта и ревизирането на бъдещите планове.

Забавна случка, смешка или нещо, което те е разсмяло за корона вируса? Стотиците мемета в нета, някой не са забавни, но има много добри попадения! Тези, с Тити Папазов и Ники Михайлов, ме разсмяха много!

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)