Дарението показва отношение и грижата към здравето на най-милия живот – детския.

0

Д-р Светослав Тодоров, неврохирург, зам. директор УМБАЛ Бургас АД

Д-р Тодоров, бихте ли разказали с няколко думи за Педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас?

УМБАЛ Бургас разполага с две детски отделения, осигуряващи денонощна квалифицирана медицинска помощ при всички заболявания при лица под 18 год. възраст – Първо Отделение по педиатрия, полагащо медицинска грижа за децата под 1 годишна възраст, и Второ Отделение по педиатрия, където се лекуват деца между 1 и 18 години, разполагащо с единствените на територията на Община Бургас специалисти по детска кардиология и детска ендокринология.

Какво значение има Дарителството за Педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас?

Всяко отправено дарение към нашите Педиатричните отделения е от значение. Това показва отношение и грижата към здравето на най-милия живот – детския. Болница с мащаби като нашите не винаги успява да подсигури най-добрите материално – битови условия, въпреки стремежа си и затова с изключителна благодарност приемаме всяко желания за помощ към по-добри условия за работа и лечение.

Защо точно Уред за търсене на вени, Пациентен монитор, Перфузор, Инхалатор и Медицински кушетки и как след тяхното закупуване, ще се промени Вашата ежедневна работа в клиниката?

Уредът за търсене на вени ще позволи по-лесното поставяне на абокат от страна на медицинската сестра и съответно по-качественото изпълнение на задълженията в ежедневната практика. Пациентският монитор, перфузор и инхалатор са част от уредите, които се използват за лечение на деца в увредено състояние, с необходимост от постоянен контрол на жизнените показатели, прецизна и продължителна дозировка на медикамент, както и точна инхалация при едни от най-честите заболявания в детска възраст- тези на дихателната система. Медицинските кушетки създават комфорт за пациента по време на неговия преглед, както и при приложението на манипулации. Осигуряването на именно тези уреди и пособия съществено би подобрило качеството на медицинската помощ и комфорта, както за пациента, така и за медицинския персонал.

Какво ще пожелаете на децата в отделенията и участниците на 5kmrun, както и ще можем ли да Ви очакваме на старта на това благотворително бягане?

На децата – бързо оздравяване и по-рядко да се налага посещение в болница, а на участниците в 5kmrun – да бъдат здрави и все така съпричастни към благотворителността! С най-голямо удоволствие и признателност ще бъда и част от участниците!


ВИЗИТКА:

Д-р Светослав Кирилов Тодоров, 36 год., роден в гр. Пазарджик. Завършва средното си образование в Езикова Гимназия „Б.Брехт“, Пазарджик. Д-р Тодоров е специалист по неврохирургия и магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт. Висшите си образования по Медицина и Обществено здраве и здравен мениджмънт придобива в МУ – Плевен. От 2022 г. е заместник- директор на УМБАЛ Бургас.

Професионалният му път до този момент преминава през Отделение по неврохирургия – УМБАЛ Бургас, отделение по Спешна медицина – УМБАЛ Бургас, ЦСМП Бургас, дежурен кабинет за неотложна помощ към Медицински център Св. Николай Чудотворец. Член на Българско дружество по неврохирургия, Българска асоциация на спиналните хирурзи, Български лекарски съюз.

Лектор е на курсове по първа долекарска помощ към БЧК Бургас, член на лекарска мрежа „Въздух за здраве“, зам.-председател на Общински съвет-Бургас, мандат 2023 – 2027 г.

Всичко за Благотворителното 5 км бягане от тук:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)