Две жаби

0

                                                                          *-*-*

Група жаби подскачали из гората, но внезапно две от тях паднали в една дупка. Като видели колко е дълбока, другите решили, че с двете нещастни жаби е свършено. Пострадалите обаче не искали да се предават толкова лесно и с всички сили се опитвали да изскочат от дупката. Останалите жаби ги гледали и не преставали да коментират, че усилията са им напразни. Накрая едната жаба се обезкуражила от думите им, паднала долу и умряла.

Другата обаче продължила да скача толкова силно, колкото можела. Останалите й викали, че най-доброто, което може да направи, е просто да си остане в дупката и кротко да си умре. Но тя заподскачала още по-силно и най-накрая успяла да се измъкне от дупката. Когато другите я попитали не е ли чувала какво й говорят, жабата им обяснила, че не е много добре със слуха и че през цялото време си е мислила, че я окуражават.

                                                                                *-*-*

Тази история има може би две поуки: окуражителната дума има силата да помогне на човек в труден момент, а обезсърчаващата, отправена към същия, дори може да го убие. Достоен за уважение обаче е онзи, който окуражава останалите.

Всяка първа събота на месеца, ние на 5kmruun имаме наша традиция – след финала, да се върнем назад, за да подкрепим и окуражим по-бавните от нас.

Едновременно получаваш и даваш, Das WeltAuto „Аплодирай следващия“ ни показва отношение и начин на мислене, което съхранява достойнството, поражда човещина и е висша форма на хуманност.

Можете нагледно, да се уверите какво означава всичко това в нашият кратък видео клип: 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)