Ела да бягаш с кенийците на 5kmrun :)

0

Само на 13 октомври, специално за традиционното сутрешно бягане на 5kmrun в Южен парк – за деца и възрастни, наши почетни гости ще бъдат спортните звезди от отбора на NN Running Team – Самсон Кипроно Бармао, Стивън Киплагат  и Тежиту Сейюн.

Изявените състезатели, сред които победителят на София Маратон 2017 – Самсон Кипроно Бармао, който отбеляза и най-добро време в историята на трасето (2:14:49 часа), пристигат, за участието си на 42 километровата  дистанция на Маратон София 2018, който ще се проведе ден по-късно – на 14 октомври.

Атлетите от първия в света професионален отбор по бягане ще се включат в сутрешната загрявка и ще дадат официален старт на бяганията от 09:00 и от 10:00 часа. Всеки, който иска, ще може да документира срещата си със спортните звезди, като се снима и вземе личен автограф от тях.

Не пропускайте възможността да се запознаете с атлетите на NN Running Team, както и да се заредите с много хъс и енергия за нови спортни  успехи.

Кои са атлетите и какви са техните рекорди?

Самсон Кипроно Бармао (Кения) 

Самсон Барнао е победителят в 34-тото издание на Маратон София с рекордно време от 2:14:49 часа. Той триумфира и на маратона в полския град Лодз през 2017 г. Най-добро лично време на класически маратон постига на 18 март в Рим: 2:08:52

Стивън Киплагат (Кения)  

Стивън Киплагат триумфира на Брюкселския маратон през 2017 г. с време от 2:11:44 часа, а през 2018 г. заема 3-то място на маратона в Линц. Той се подготвя в тренировъчния лагер Каптага от Патрик Санг, треньор и ментор на чудото на маратона– Елиуд Кипчоге. Най-добро на 10 км: 28:09.

Тежиту Сейюн (Eтиопия)

Тежиту Сейюн  започва международната си кариера през 2017 г., като заема второ място на полу-маратона в Букурещ. По-късно през 2017 г. тя прави своя дебют в маратона в Ница – Alpes Maritim, където печели 1-во място ( 2:33:21 часа). Най-добро на 10 км 33:43. Понастоящем тренира в Адис Абеба.

През 2018 г. NN България е партньор на масовата дистанция на Маратон София, а състезатели от NN Running Team ще се включат на трасето от 42,195 км. Повече прочетете тук.

В България NN е партньор на детските двукилометрови бягания на 5kmrun – NN Kids Run, които се провеждат всяка събота на месеца в Южен парк, София. Наред със спортната активност, най-младите фенове на бягането се радват и на множество награди, предоставени от NN. В София сериите NN Kids Run обхващат 12 бягания за 12 месеца, като от 2017 г. традиционните детски бягания вече освен в столицата се провеждат и в по-големите градове в страната.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)