Какви са плюсовете да бягате с Running Academy, а не сами?

0

RA tema 2aНа пръв поглед да бягате сами изглежда доста удобно: не е нужно да се адаптирате към чуждото темпо, дистанция, не се опитвате да намерите удобно за всички време за тренировка и т.н. От друга страна, бягайки само в компанията на вашите мисли, губите доста полезни възможности.

Поглед отстрани

Дори ако отдавна се занимавате с тичане, прочели сте една дузина статии и се намирате в добра форма, това не означава, че в техниката ви на бягане няма грешки. Тичайки самостоятелно, не можете сами да си направите обективна оценка за движението на ръцете, позицията на тялото и други детайли. Само човек с опит или треньор може да ви каже къде грешите и да оцени напредъка ви. Дори малка положителна промяна в техниката ви, значително би подобрила качеството на тренировките и резултатите.

Обмяна на опит

Уверени сте, че вашето ниво е толкова високо, че чак раздавате съвети на новите бегачи? Прекрасно! В крайна сметка, повечето начинаещи наистина се нуждаят от помощ. Може би вашият опит ще помогне на някои да постигнат добри резултати и дори да избегнат травми и други неприятности. Ето защо, тичайки в група от съмишленици, вие не само ще усъвършенствате техниката си, но и ще помогнете на по-неопитните бегачи.

Нови запознанства

Във всеки случай винаги е по-трудно да разчитате единствено на себе си. Приятелите са тези, които ще ви помогнат и ще ви подкрепят, когато губите сили и мотивация. Когато твърде дълго се налага да чакате добри резултати. Когато искате да захвърлите всичко. Отборът от съмищленици е най-добрата застраховка срещу лошо настроение, мързел, страх, съмнение. В Running Academy можете да разширете кръга си от приятели, да се запознаете с нови хора и да се наслаждавате на тренировките в добра компания!

Вдъхновение

Кой казва, че приятелството означава само да получавате подкрепа и да слушате съвети? Вие самите можете да бъдете за някого вдъхновение и пример, да подтикнете приятели да потичат, да споделите с тях какво знаете за правилата и техниката на бягане, да обсъдите нов модел маратонки. Бягането с компания е една чудесна възможност да се чувствате полезни, така че Running Academy на 5kmrun и приятели ви очаква.

Росица Белева

Росица Белева

Редактор at Running Academy
Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".
Росица Белева

Latest posts by Росица Белева (see all)

Share.

About Author

Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".