Коце Бамбеков: Как се справяме в извънредната ситуация и корона вируса?

0

Име: Константин Бамбеков

Възраст : 43 г.

Общ брой участия: 72 (бягане 69, доброволец 3)

Къде те заварва това интервю? Благодаря за въпроса дето се казва. Как къде? В нас. Мия си ръцете по 20 пъти на ден и бягам в кухнята на плочките върху олио с вода.

С какви мисли в главата? Че вали сняг и няма да мога да тичам днес.

Какви планове ти провали тази извънредна ситуация? Подготвях се последните 6 месеца за маратон под 3 часа. Тренирах цяла зима, като спазвах строг тренировъчен режим. Спомням си как тичах на Коледа, Нова Година, на минус 10, лед, сняг, всичко търпях. Много усилия вложих и сега всичко замина. Няма да има и Спринг. Да не говорим, че ми отмени любимите 5км в Събота! Всичко мога да преглътна, но за 5-те км съм много нещастен! Инак исках да мина 120 тази седмица. Нищо другата ще се опитам. Стига да не вали град тогава.

Как поддържаш физическата си форма? Спортната форма с тичане. Кръглата с ядене.

Какъв хранителен режим си създал? Ям предимно овесени ядки със сирене, кисело мляко и мед. Пиле, пържоли. И чат пат по един бял шоколад.

Какво правиш за почивка, отдих или хоби? Гледам филми на актуална тематика: 12 маймуни, Заразяване. Както и преповтарям любим сериал: 2 мъже и ½.

В какво се състои и как отстояваш своето неприкосновено лично пространство? Като тичам гледам да се разминавам на поне 2 метра от всички останали. Кучета, пенсионери, велотарикати и нормални хора. Най-пазя децата. Те са бъдещето след като измре населението от корона вируса.

Как се отразява новата ситуация на любовта и секса? Нали знаеш лафа: Щом си женен, не тренираш достатъчно. Сега след като няма състезания на хоризонта ще видя да обърна внимание на горепосочените две неща.

Каква е личната ти позиция, относно създалата се ситуация и предприетите мерки в страната? Принципно съм за ограничаването, но всичко започна късно и мерките са половинчати. Дори и сега. Хората които са най-уязвими (възрастните) са по-цял ден в парка, градинките, градският транспорт, магазините, навсякъде. А те, тръгнали да ограничават хората да спортуват. Да не говорим, че работят книжарници, магазини за джвъчки, калъфи за телефони, обущарници и всички което е решило, че мерките са за останалите. Личното ми мнение е, че всичко е до мироглед. Аз ставам сутрин в 06:00 за да тичам и през цялото време не пипам нито един чужд предмет. Определено представлявам минимална опасност за заразяване и разпространение в сравнение с един човек който ползва градският транспорт за да напазарува в някой гигамаркет.

Какво е твоето мнение и виждане, относно болестта „корона вирус“? Колебая се между два сценария. Бял и черен. Според белия всичко ще отмине до 1-2 месеца. Според черният, това е за прах в очите. С този вирус стават 3 кризи наведнъж. Финансова, петролна и короната. Ще преживеем интересна година. Надявам се на бял вариант, но се подготвям за черен.

Ако трябва да се посочи все пак нещо положително от така създалата се криза, според теб какво би било това? Има още време за подготовка за есенните маратони! Не губи тираж, идва нов тираж.

Ако заемеш мястото на ген. Мутафчийски за един ден, какво ще направиш?
1. Бгмама телевизия вместо канал 1

2. Cartoon Network вместо канал 2

3. Татковците безплатен риболов на всички язовири. Или канал 3

4.Пенсионерите заключени по домовете

Какви планове имаш, след преодоляване на кризата? Да стигна заветната цел от 2:58:00 на Софийският маратон!

Забавна случка, смешка или нещо, което те е разсмяло за корона вируса? Вирус ли? Какъв вирус! Смешката с Ники Михайлов който топка не може да хване, камо ли вирус.

Благодарим ти Коце, че сподели за нас в това интервю.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)