Малина Иванова: Как се справяме в извънредната ситуация и корона вируса?

0

Име: Малина Иванова

Възраст: 55 г.

Общ брой участия: 84 (бягане 83, доброволец 1)

Къде те заварва това интервю? В къщи. Подготвям се за бягане в полето при зимни условия.

С какви мисли в главата? Съчувствам на тези, които поради кризата с корона-вируса стоят в къщи и нямат възможност да спортуват на открито.

Какви планове ти провали тази извънредна ситуация? Провали се целият ми пролетен полусезон – като се започне от бягането „Баба Марта рън“, което трябваше да е на 16.03.; бягането в гр. Койнаре на 22.03.; отборното бягане на 5кмрън  на 28.03.; маратон Стара Загора на 29.03.; маратон Варна; маратон Плевен и др., за които съм се подготвяла цяла зима.

Как поддържаш физическата си форма? Това, че живея извън София, ми позволява да не променям начина си на подготовка от преди извънредното положение. Дори сега, благодарение на дистанционното обучение на ученици и студенти, имам време за повече упражнения за коремна преса и раменен пояс.

Какъв хранителен режим си създал? Нямам определен хранителен режим, не се ограничавам от нищо. Обичам плодове, пресни салати, пица и спагети.

Какво правиш за почивка, отдих или хоби? Когато почивам поддържам безброй много стайни цветя. Обичам сутрин, докато си пия кафето, да ги оглеждам, почиствам и поливам. Следобед, когато се затопли навън и след проведеното от мен он-лайн обучение, излизам в градината, където също имам много цветя и 10-тина плодни дръвчета. Привечер задължително бягам с кучето в полето.

В какво се състои и как отстояваш своето неприкосновено лично пространство? Отдавна съм направила моето лично пространство толкова неприкосновено, че не се налага да го отстоявам.

Как се отразява новата ситуация на любовта и секса? Честно казано – не знам как се отразява. Необвързана съм.

Каква е личната ти позиция, относно създалата се ситуация и предприетите мерки в страната? Понякога си мисля, че предприетите мерки са крайни. По този начин се прикриват други действия спрямо изстрадалия български народ. Тогава чета коментари на хора, живеещи в Италия и Испания, гледам снимки на пълни с ковчези църкви и си казвам: „Точни са мерките!“.

От друга страна, не мога да приема да се забранява на здрави хора да излизат навън за да спортуват.

Съжалявам и възрастните хора – за податливостта им към корона вирус-а. Хубаво е, че им се направи времеви диапазон, в който да пазаруват. Ако си помисля за тях : „Нека си стоят в къщи!“ – това е ограничаване на личната им свобода.

Такива размисли …..

Какво е твоето мнение и виждане, относно болестта „корона вирус“? Това е изкуствено създадено биологично оръжие. Информационното облъчване ми насажда вина, че съм здрава и ми се спортува. Значи, може да съм здрава, но да нося вируса в себе си и да заразявам. Наскоро, преди блокадата на пътищата, бях в родния си град Искър (Пелово) и контактувах с възрастна роднина и с малки деца. Сега им се обаждам всеки ден, за се информирам за здравословното им състояние. Та тази болест, за която нямам преки наблюдения, ме промени.

Ако трябва да се посочи все пак нещо положително от така създалата се криза, според теб какво би било това? Така създалата се ситуация е тъжна. Тя ми показа колко хубави са миговете да се виждаш с приятели, заедно да побягате; да контактуваш с усмихнати и ученолюбиви хора. Липсва ми аудиторията. Станах още по-смирена.

Ако заемеш мястото на ген. Мутафчийски за един ден, какво ще направиш? Може би ще подам оставка, защото позицията, която заема, изисква да е специалист-вирусолог, а не коремен хирург. Окръжаващите го могат да го подведат.

Какви планове имаш, след преодоляване на кризата? Нямам планове, тъй като си мисля, че кризата ще е продължителна.

Но аз всеки ден поддържам тонус и спортна форма, така, че когато кризата приключи, аз ще съм готова.

Забавна случка, смешка или нещо, което те е разсмяло за корона вируса? Снимка на народната певица Валя Балканска и песента й „ Излел е Дельо хайдутин“, а отдолу коментар на ген. Мутафчийски : “ Днес няма да излиза!“

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР