Мими Митова и Митко Апостолов поеха сателит Благоевград!

0

Имаме щастието да ви представим новият екип организатори на 5kmrun Сателит Благоевград, а именно Мария и Димитър! 🙂

Нека преди това, да отдадем нашето признание и благодарности към досегашните Венцислав Тренчев и Дарина Станоилова, които поемат по своя път на развитие, стартирайки нов бизнес в Благоевград – успех!

И така, ето ги вече пред вас нашите нови ентусиасти, които с любов и настроение, ще ви очакват всяка неделя на старта на 5kmrun Скаптопара в парк Бачиново:

Мария Митова

Здравейте приятели, казвам се Мария Митова и живея в Благоевград с мъжа ми и двете ни деца. Бакалавърската си степен получих от Американския Университет в България, а по-късно магистърската от Лайденския университет в Холандия.

През 2016, след раждането на първото ни дете, се завърнахме в България след няколко години в странство. В една мразовита януарска неделя през 2022 — след прекаран ковид и решението когато оздравея да се завърна към бягането, което много обичах като ученичка — се появих на алеята за парк Бачиново в Благоевград за първия ми 5km run. Бях посрещната изключително сърдечно и от тогава не съм спирала да бягам със страхотните 5km-ранци, в слънце и в дъжд.

За мен е привилегия и удоволствие сега аз да мога да помагам с посрещането на участниците в Благоевградския сателит, всяка неделя от 9 часа лятото и 10 часа зимата. 🙂

Димитър Апостолов

5км, Казвам се Димитър Апостолов, на 41г., родом съм от гр. Ямбол и живея в Благоевград. Женен съм и имам 2 момчета на 14г и 16г. Работя във фармацевтична компания Екофарм като Медицински представител.

Част съм от 5km Run вече 1 година, като част от екипът на Сателит Благоевград. Обичам да бягам, да правя спринтове и леки загрявки. Обичам също така да карам колело, да чета книги и да ходя за риба. Но, …. 5-те км, които бягаме с моите съотборници е нещото, което наистина ме разтоварва от натоварената работна седмица. Основната причина, заради която започнах да бягам беше поддържане на добро здравословно състояние, но бих могъл да кажа, че отдавна, това е само една от многото причини, заради, които го правя.

Бих посъветвал всички хора, които бягането ги привлича, да се присъединят към инициативата 5km Run, защото това би им помогнало да поддържат „здрав дух в здраво тяло“, да се борят със стреса и не на последно място – да срещнат нови приятели! 🙂

На добър час! 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)