Митко Ценов: Как се справяме в извънредната ситуация и корона вируса?

0

Къде те заварва това интервю? В момента съм си вкъщи. Бях в Кения за 2 седмици, но заради извънредното положение се наложи да се върнем и да си тренирам в Мездра.

С какви мисли в главата? Мисли дали скоро ще има състезания, за да запишем някакъв резултат. Защото отмениха Олимпиадата и Европейското първенство за тази година.

Какви планове ти провали тази извънредна ситуация? Случващото се промени изцяло всички наши планове за този сезон.

Как поддържаш физическата си форма? Наскоро се завърнах от Кения и трябваше да прекарам 14 дневна карантина. Физическата ми форма падна наистина много, но в момента вече тренирам усърдно и започвам да влизам в кондиция и ритъм.

Какъв хранителен режим си създал? Хранителният ми режим е да избягвам главно пържените храни, полуфабрикатите и снаксовете. Разбира се, след толкова време прекарано в изолация вкъщи, залагам и на качествени хранителни добавки.

Какво правиш за почивка, отдих или хоби? Обичам след вече по-тежките тренировки, да лежа, да гледам всякакви филми или да се разходя лежерно на някъде.

В какво се състои и как отстояваш своето неприкосновено лично пространство? За моето лично пространство се грижа, като излизам сам на някъде с колата или пеша, за да се разходя. Също така понякога предпочитам, да стоя сам в стаята, когато съм на лагер.

Как се отразява новата ситуация на любовта и секса? Тази ситуация не се отразява върху любовта при мен.

Каква е личната ти позиция, относно създалата се ситуация и предприетите мерки в страната? Не заемам позиция в създалата се обстановка. Единственото ми мнение е, че не трябваше да се спира спортът в държавата. Това за мен е пълна глупост!

Какво е твоето мнение и виждане, относно болестта „корона вирус“? Аз лично мисля, че този вирус е като всички останали, но поради някакви причини решиха, да обявяват всички починали и му измислиха и име.

Ако трябва да се посочи все пак нещо положително от така създалата се криза, според теб какво би било това? Аз лично не виждам нищо положително от създалата се ситуация! Нещо повече, много хора изгубиха работата си и останаха без пари. Също така и някои хора с по-малък и частен бизнес ще загубят много! Аз виждам, че когато хората се обездвижват за толкова дълго време, това се отразява доста по-зле за здравето им, отколкото вирусът ги заплашва!

Ако заемеш мястото на ген. Мутафчийски за един ден, какво ще направиш? Честно казано, не искам да съм „в обувките“ на ген. Мутафчийски, но ако все пак съм на негово място, бих постъпвал малко по-внимателно и деликатно, както и бих премислил нещата преди да изляза пред хората, за да не си противореча после!

Какви планове имаш, след преодоляване на кризата? Единственото, което искам, е колкото се може по-скоро да се възстановят всички състезания, за да не запишем 2020, като „нулева година“.

TALLINN, ESTONIA – JULY 12: Mitko Tsenov of Bulgaria competes in the Men’s 3000m Steeplechase on day four of the European Athletics U23 Championships at Kadriorg Stadium on July 9, 2015 in Tallinn, Estonia. (Photo by Joosep Martinson/Getty Images)

Забавна случка, смешка или нещо, което те е разсмяло за корона вируса? Честно казано всичко около Covid-19 ми е забавно и ме разсмива.

Благодарим ти Мите, че сподели за нас в това интервю.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР