Моро ще представи най-новия си сингъл на 5kmrun!

0

Мирослав Моравски – Моро е писател, музикант, разказвач на истории на живо и наш участник на 5kmrun!

Моро е участвал в различни музикални проекти и формации, а в момента свири и създава музика с група Жилмор Секстет, където по думите му „гайдата среща рока“. Групата смесва в песните си български фолклорни мотиви с рок звучене.

От няколко години той работи по свой самостоятелен проект – спектакълът „Коренуване“ /“Rootin’roll“/. Това е кросарт проект /смесващ различни изкуства/, който представлява сплав между пеене и разказване /rockstorytelling/. В спектакъла той разказва една история, като вплита песни, случки и разговори в цяла пиеса от музика и разкази.

Първата от историите в Коренуване – „Невидена река“, е издадена като книга с музикален албум през 2018 г. Освен тази книга, като писател Моро е участвал с разкази в различни сборници, а пиесата му „Да изиграеш февруари“ е включена в сборника с отличени произведения на Драматичен театър Иван Радоев – гр. Плевен.

Повече за Моро може да видите на уебсайта му www.moro.bg
Музикалното видео към пилотния сингъл от албума пък може да бъде видяно тук:  https://www.youtube.com/watch?v=T20jJ1jdbOY

Песента, която Моро ще представи на 5км рън е заглавната песен от мономюзикъла „Да опазиш Сребра невяста“.

И така мястото е Южен парк, датата 27 ноември, часът 10:00 ч.! 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)