Отбор на месеца: БЪФАЛО

0

Име: Бъфало

Дом парк: София, Южен парк

Капитан: Стилияна Буковска

Брой участия: 17 на 5kmrun и 4 на XLkmrun

Общ брой индивидуални участия: 610

Общ брой изминати километри: 3050

Обща възраст на участниците в отбора: 340 години

Как ви хрумна идеята за името на отбора?

Идеята за името е на нашата съотборничка Бойка Арсова. Тя много обича животните и често нейните асоциации са свързани именно с тях. Бъфалото е африкански бивол, който живее само в стадо. Тези животни са борбени и много сплотени.

Разкажи нещо за отбора. Представи с по няколко думи отделните съотборници?

Познаваме се от 5kmrun. И шестимата сме почетни легионери – трима дори имат доста повече от 100 бягания. Общият ни брой участия в 5kmrun е 610 – това са цели 3050 километра.

Бойка Арсова: Вероятно няма човек, който да не я познава. Преди старта тя е навсякъде – говори си с хората, дава насоки за нещо, задава въпроси. Много е добра в социалните контакти. Но от друга страна е много сериозна по отношение на бягането. Има пробягани над 50 маратона, като през 2015 г. в Измир печели сребърен медал на Европейското първенство за ветерани в тази дисциплина.

Ганчо Христов: Мъжът, който винаги бяга с риза и почти винаги с шапка. Споделя, че е очарован от 5kmrun. Обича го и обича да участва в неговите инициативи.

Димитрий Акчарлиев: За себе си казва, че е романтик, който обича бягането и всички красиви неща, които го заобикалят. А на всички е известна и любовта му към природата и водата в езерото на Южен парк през всички сезони.

Елизабет Йорданова: Вечно усмихната и мила с всички, Бети е един от главните доброволци на 5kmrun Kids от самото му начало. За нея 5kmrun е важна част от живота ѝ, а хората, които среща на бягането я зареждат с енергия за цяла седмица.

Ренета Лефтерова: Обикновено е с дъщеря си Стаси, двете са запалени и по народните танци. Често е доброволец и не пропуска бягане с кауза. Обича да бяга с хора около себе си, затова 5kmrun за нея е споделена емоция.

Стилияна Буковска: Обичам да бягам с 5kmrun. Освен самото бягане има много емоционални моменти с приятелите преди и след старта. Усмивките, забавлението от бягането и усещането, че си част от нещо са изключително ценни за всеки.

Какво ви харесва в Отборното бягане?

Усещането за отбор. Това, че споделяш бягането с други хора и заедно се стремите към обща цел. Както казва Ганчо: На доста години сме вече, но бягането в отбор ни дава стимул да бъдем още по-добри.

Много емоционално беше участието ни в отборната щафета в парка Врана. Силната подкрепа, която се усещаше във всички отбори, съчетана с много забавни моменти, направи това състезание специално.

Какво друго бихте искали да се  случва на Отборното бягане?

Много уважаваме това, че при отборното участие са включени точки за възраст. Така всеки отбор има шанс. Колкото до организацията – всичко е перфектно.

Може би ще бъде хубаво всеки отбор да има нещо отличително по време на отборните бягания – нещо като номер на отбора например. 

Какво прави отбора извън 5kmrun?

Понякога участваме и в други състезания или просто се търсим да побягаме заедно или да се поразходим в планината.

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора?

Забавен е навикът, който всички от отбора имаме, когато минаваме покрай езерото в Южен парк: Винаги се оглеждаме дали Димитрий се е отклонил от трасето и като един истински бъфало, се е потопил във водата.

Какво мисли отбора за доброволчеството?

Хората от отбора подкрепят различните благотворителни инициативи на 5kmrun и често се включват като доброволци.

Капитан Стиляна, благодарим за това интервю! Бъдете все така борбени и сплотени 🙂 

 

 

Росица Белева

Росица Белева

Редактор at Running Academy
Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".
Росица Белева

Latest posts by Росица Белева (see all)

Share.

About Author

Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".