Отбор на месеца: Time Dealers

0

Име: Time Dealers
Дом парк: Гребна база (Пловдив)
Капитан: Йордан Тодоров
Брой участия: 18 на 5kmrun

Как ви хрумна идеята за името на отбора?

След  като направих няколко бягания с 5kmrun, може би на третото или четвъртото разбрах, че ще има отборно бягане. Първоначално не знаех какво значи това, но когато се прибрах вкъщи след бягането прочетох в сайта и реших, че трябва и аз да имам отбор. Скоро преди това бях гледал филма Дилъри на време, в който хората растат до 25-ата си година, а след това на ръцете им се включва специално имплантиран хронометър, който им показва с точност до секунда оставащите им мигове живот. Когато навършиш 25г., хронометърът се включва и разполагаш с точно 365 дни, за да се сдобиеш с още време, с което да захраниш хронометъра си, защото когато времето ти изтече умираш. Затова всеки бърза да се сдобие с време, с което да поживее още малко, време, което никога не стига и всяка секунда е от значение – точно както при нас, бегачите.

Разкажи нещо за отбора? Представи с по няколко думи отделните съотборници?

След първото отборно бягане, на което разбрах за него, и след като реших, че трябва да имам отбор имах точно месец, за да проуча кой как бяга и какви възможности има. Все още бях нов и не познавах много добре хората. Постепенно говорих с няколко човека и така се сформира отбора. Разбира се, с течение на времето някои прекратиха бяганията и се отказаха поради травми или лични причини, за да се стигне до сегашния облик на отбора. Какво да кажа освен че всички сме супер.

Ще започна с нашата фурия Юрия, която редовно е първа, или най-малко в топ 3 сред жените, не само на отборните бягания, но и по принцип. Винаги е усмихната, весела и лъчезарна и приповдига настроението в отбора. Много е упорита и винаги се раздава на max.

Нашият най-бърз бегач е Мартин Проданов. Какво да кажа за него? Също винаги усмихнат и с настроение. Изглежда скромно и тихо момче, но като запали подметките няма хващане. Скоро време, може би когато се стопи снега и се постопли малко повече очаквам да подобри рекорда на Гребната. 

Друг от нашите бързаци е Юлиян. Редовно ходи по маратони и ултрамаратони, дай му само да бяга. Винаги много постоянен в бяганията си и с много добри времена. Като по-зрял от нас споделя своя опит и ни дава ценни съвети, които ни помагат не само как да проведем бягането си по по-добър начин, но и в живота.

Ванката е веселяка на отбора. Много забавен и винаги с широка усмивка на лицето, няма как да не те зарази, било то с някоя шега или случка. Много добър приятел и човек, винаги се отзовава и би ти помогнал за каквото и да било.

Цветко бих го назначил за кондиционен треньор отбора. С него често си говорим за натоварването на тялото и мускулите и винаги се вслушвам в думите му защото досега не е имало ситуация, в която да не е бил прав. Много добър плувец и спасител. Може да те избави не само от дълбоките води, но и от трудна ситуация. Не един път го е правил, когато някой няма настроение да бяга.

Ерсах е от хората, които говорят повече с действията си отколкото с думите си. Редовно е със слушалките на ушите и се надъхва докато слуша музика без да обръща много внимание на другите покрай него. Много постоянен и винаги когато трябва е на старта.

За себе си не знам какво да кажа. Аз съм лошият капитан на отбора, редовно има викам и им се карам 😀 . Не е вярно, разбира се. Винаги ги надъхвам, дори и по време на самото бягане. Винаги съм готов да им помогна с каквото мога и се радвам, че са моите дилъри.

Какво ви харесва в Отборното бягане?

Харесва ни това, че има по-голям заряд. Всички се нахъсваме един друг и се стремим да постигнем по-добри резултати от противниците ни.

Какво друго бихте искали да се случва на Отборното бягане?

Ами знаем ли? Вие сте организаторите. Сигурни сме, че ще измислите нещо ново, което да ни мотивира още повече, а също така и да придаде още повече тръпка на отборните бягания. Например всички от отбора да бягат вързани с въжета през 2 метра, на 1.5км да се разделят на 3 двойки, които да бягат вързани до 3км и оттам всеки да бяга самостоятелно до финала. Смятаме, че така ще е още по-забавно, а и такъв вид бягане ще сплоти отбора още повече.

Какво прави отборът извън 5kmrun?

Ами понякога… се засичаме за редовните 5км в събота 😀 . Като цяло, нямаме други активности, тъй като това, което ни обединява всички е бягането. С Ванката например играем мач заедно в една футболна лига в Пловдив, Юрия и Юлиян само чакат да се стопли времето и да отидат на някой маратон, най-жадуват за Marathon Plovdiv 2017, нямат търпение да си подобрят резултатите от миналата година 😀 . Като цяло имам идея, да ги заведа на едно място, за да вдигнем малко адреналина, но това все още е тайна и ще я запазя докато се стопи снега и се стопли времето.

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора?

Ами то като се съберем около старта в събота всички все се смеем за нещо, но надали някой знае за какво.

Капитан Данчо, благодрим за това интервю! Пожелаваме още повече настроение и усмивки с отбора на 5kmrun и не само… 🙂

 

Росица Белева

Росица Белева

Редактор at Running Academy
Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".
Росица Белева

Latest posts by Росица Белева (see all)

Share.

About Author

Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".