Премахваме еднократните чаши за чай на 5kmrun!

0

Каквото и както да си говорим, едно е ясно: използването на пластмасата за еднократна употреба, трябва да се намалява. Затова се иска промяна в мисленето и поведението, която касае всеки един от нас и която промяна, започва от всеки един от нас. Основните доводи са за чиста природа и здраве, а за 5kmrun (без да крием), са и финансови!

В тази връзка, считано от 21 декември, призоваваме всички участници на 5kmrun, които искат да пият чай, приготвен от нас организаторите, да си носят своя чаша от вкъщи!

Въвеждаме гратисен период от 3 поредни съботи (21, 28.11 и 04.12), в които ще продължим да подсигуряваме пластмасови чашки за чай.

И така официално, от 11 януари 2020 г., прекратяваме изцяло използването на пластмасови чаши за еднократна употреба на съботните 5kmrun бягания за всички градове!

В тази връзка, за Южен парк, ще подсигурим 180 ml черпак, който ще замени настоящият и така ще запазим определеното количество за наливане от 180 ml за консумация от един участник;

Също така, ще подсигурим и чаши за многократна употреба (срещу заплащане), на достъпна цена, за хора, които не носят своя чаша в деня на бягането.

Благодарим на хората, които подеха инициативата и изказаха мнение по темата в нашата fb група и така предизвикаха промяната… 🙂

Носете си чаши за чай от вкъщи и това ще бъде вашият личен принос в подкрепа борбата за по-чиста природа, благодарности! 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР