Рекордът на маратонската дистанция падна!

0

Елиуд Кипчоге от NN Running Team счупи рекорда при маратоните с ново време от 2:01:39

NN Running Team ще участва на Маратон София 2018 г.

Елиуд Кипчоге от NN Running Team спечели маратона в Берлин така, както може само той. Кипчоге постави нов световен рекорд от 2 часа, 1 минута и 39 секунди, намалявайки с немислимите 1 минута и 18 секунди предишния световен рекорд, поставен от сънародника му от Кения Денис Кимето през 2014 г.

Кипчоге заяви намерението си веднага след старта, повеждайки в първите 100 метра и удържайки лидерската позиция до края. Рекордьорското му тепмо – твърде високо, за да бъде следвано от конкурентите му – доведе до отпадането на бегачите, задаващи темпото, и до това Елиуд Кипчоге да изпревари всички още преди знака за 27 км. Сигналите за световен рекорд станаха очевидни при постигането на време от 1:01:06 за първата половина на дистанцията. Кипчоге успя да запази темпото си до финала.

„Бях подготвен да наложа моето темпо от началото на състезанието, затова не бях изненадан, че бягах сам. Тренирах доста интензивно за това събитие и имах пълно доверие на програмите на треньора ми. Невероятно съм щастлив, че накрая успях да счупя световния рекорд, тъй като никога не спрях да вярвам в себе си“, каза състезателят Кипчоге след пресичането на финалната линия.
След победата в Берлин Елиуд Кипчоге има 11 победи от 12 маратона, включително златен олимпийски медал от Рио де Жанейро.

Моменти от забележителното бягане на Кипчоге вижте тук.

За NN Running Team

NN Running Team e първият в света професионален отбор по бягане. Той събира най-добрите бегачи на дълги разстояния в света и най-добрите световни атлети. Елиуд Кипчоге – световен рекордьор и олимпийски шампион, Кенениса Бекеле – победител в чикагския маратон от 2016 г., Флорънс Киплагат и холандската спортистка Абди Нагай са само някои от имената от общо 60  атлета, които участват в отбора.

NN Running Team дебютира за първи път на маратона в Ротердам на 9 април 2017 г.

През 2018 г. отборът по бягане на NN ще вземе участие в над 150 състезания по целия свят с цел да популяризира бягането като спорт и да наложи по-професионален и по-иновативен поглед към тази спортна дисциплина. Повече за NN Running Team можете да научите тук.

NN Running Team в България

През 2018 г. NN България ще бъде спонсор на масовата дистанция (3 км.) на предстоящия Маратон София 2018 г. За втора потедна година в спортното събитие, което ще се проведе на 14 октомври (неделя) ще се включат и представители на професионалния отбор по бягане – NN Running Team. За атлетите със звезден статут, както и за възможността да участвате в някоя от дистанциите на Маратон София, очаквайте допълнителна информация.

Статия на NN Bulgaria

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)