Седмичен бюлетин 03.12.2015

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В днешният Бюлетин ще ви представим новите самостоятелни под сайтове на www.5kmrun.bg, след това накратко за предстоящите събития и накрая завършваме с двете интервюта от рубриките „Отбор на месеца“ и „5камаран на седмицата“.

Вече пуснахме в действие новите три под сайта, а именно:

http://5km.5kmrun.bg/ самостоятелна секция само за 5kmrun бяганията
http://kids.5kmrun.bg/ самостоятелна секция на Детските 2 км бягания
http://xl.5kmrun.bg/ самостоятелна секция на състезанията XLkmrun

Идеята е да опростим навигацията за потребителски достъп с олекотена визия и изчистени рубрики („френдли“), касаещи отделните си инициативи! Чисто технически, сайта ще  работи по-прагматично и с възможност за надграждане, и не на последно място Спонсорите в отделните направления ще бъдат по-отчетливи!

Сега за някои новости:

  • За лесно и бързо преминаване от един под сайт към друг под сайт, сме поставили отделни бутони (5kmrun, XLkmrun и 5 Kids) в „хедъра“ – най-горната черна лента на сайта!
  • Всеки под сайт, вече си поддържа своите самостоятелни рубрики: „Начало“/ „Събития и Резултати“ / „Топ 100“ / „Въпроси“
  • В секцията 5 Kids, начална страница (подобно на 5kmrun), вече има „Любопитна статистика“ с километраж, общо пробягано време и тн, Рекордите на 5 Kids и Най-много първи места на 2 км., виж тук (скролни надолу)

На нашата поща office@5kmrun.bg ще очакваме вашите мнения и препоръки, както и сигнали за не сработващи функции! 🙂

Повече за Наградите с чаша греяно вино ТУК:

Тази класация се осъществява със специалната подкрепа на SUUNTO!

„Suunto Точкова класация на 5kmrun.bg важи за една календарна година! Победителите ще се обявят  в края на годината.
За всяко едно бягане на 5kmrun и състезание на XLkmrun, успешно завършилите участници се разделят според пола и позицията, която са заели. Всяко бягане/състезание има отделен лимит от по 100 точки за пол. Първата жена пресекла финиша получава 100 точки, втората 99 и така се намалява, докато се стигне 1 точка, като след 101-ия участник, всички получават по 1 точка. За мъжете важи същото правило.
За периода 01.01.2015 – 31.12.2015 първите 10 мъже и първите 10 жени с най-много събрани точки (5kmrun за всеки град по отделно и XLkmrun), участват в томбола за разпределението на 2 бр. спортни часовници и 6 бр. „утешителни“ награди!
Часовниците за наградите са последните модели на Suunto Ambit Sport.

Българско хоро след финал на 5kmrun! 🙂

Редовно постъпват предложения за хоротека (виж интервюто по-долу) или с други думи да си спретнем едно-две хорца, ей така, както сме по загрели след кроса! Много от участниците на 5kmrun, посещават уроци по танци, други си могат, трети си го практикуват…

И така на 19 дек. след финала на 5kmrun в Южен ви каним на Коледно хоро, а накрая онези дето го могат най-много, ще ни изиграят и едно показно за очи, сърце и душа:)

Предстоящо, важно и накратко:
  • 5 дек.: 10:00 ч., София, Варна, Бургас и Пловдив – „Аплодирай следващия“ с чай от Verve
  • 6 дек.: 11:00 ч., XLkmrun Северен парк, последно състезание за 2015 г.
  • 13 дек.: 10:00 ч., Коледно на чаша греяно вино и Годишни награди на SUUNTO Точкова класация в Южен. Награждаването е след кроса.Повече тук:
  • 19 дек.: 10:00 ч., Коледно хоро, след  финала на кроса в Южен парк.
  • Считано от 5 окт. делничните ни (вечерни) тренировки на Running Academy са всеки Понеделник, Вторник, Сряда и Четвъртък, подробности тук;
  • Новините от последното бягане „Мустак рън“, Отборно и Детско тук:
  • Последната статия от Блог сайта на RA: 5-та част 50-те най-влиятелни хора в света на професионалното бягане с Ели Грийнууд и Роб Крар от Явор Цветанов
Running Academy – вечерни тренировки всеки понеделник, вторник, сряда и четвъртък: 19:00 ч. в Борисовата градина с треньор Петър Петров

И накрая отново за тези, които искат да ни подкрепят, можете да го сторите по няколко начина:
1/ Покупка на рънинг продукт с логото на 5kmrun (имаме нови модели тениски:) или
2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на първите дарители тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната в червено)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

„ОТБОР НА МЕСЕЦА“

От м. юли стартирахме най-новата ни рубрика в Бюлетина, където в първата седмица след Отборното бягане, ще представяме по един от най-изявените отбори на 5kmrun в отборната надпревара! Подобно на вече познатата ни рубрика „5камаран на седмицата“, „Отбор на Месеца“ е интервю с Капитана на тима, който разказва интересни факти свързани с отбора…:)

„Отбор на месец ноември“ е „ТeamAwеsome“ от град Пловдив! Защо, какво и как – вижте интервюто с Капитана Илияна Клявкова:

Име„TeamAwesome“
Дом парк: Пловдив
КапитанИлияна Клявкова
Брой участия: 9
Как ви хрумна идеята за името на отбора?
Когато се случи идеята за създаването на отбора, синът ми даде предложението за името, на всички ни допадна и решихме-това ще е… но това не беше всичко, заедно с името се роди и идеята за отборните ни тениски, които също са негово дело….
Цялото интервю на „Пререкрасните“, ТУК:
=============================================================================
Като за финал: „5камаран на седмицата“ и една наистина лъчезарна дама от „Дом парк“ Южен парк:)

Име: Стиляна Буковска от София

Възраст: 46 г.

Професия/ работа: Директор Маркетинг в Каммартон България

Брой Участия: 34 (бягания 32, доброволец 2)

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Стилияна Буковска, на 46 години, от град Русе. В София живея от 11 години. Имам син на 23 години, който завърши Университета на Единбург и сега работи в областта на финансите.Обичам планината и използвам всяка възможност да съм там. Това лято успях да направя прехода от връх Ком до нос Емине. Началото е много трудно и за физиката и за психиката на човек. Вървиш, вървиш и пак вървиш. Мълчиш. Говориш с някого. Или пееш. А вътре в теб нещо те човърка и си задаваш какви ли не въпроси. Но когато преодолееш вътрешните си борби…

Вижте какво прави Стиляна, когато преодолее вътрешните си борби ТУК:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)