СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 05.05.2022

0

Здравейте,

Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

С помощта на нашите спонсори:

Бягай 5kmrun селфи всеки ден!

Участвай в седмичната ни офлайн, безплатна, 5 км класация!

24 часа на ден/ 7 дни от седмицата: всеки желаещ, индивидуално пробягва дистанция от мin. 5 км (мах. без ограничение в км) на избрано от него трасе и самостоятелно качва своя резултат на сайта на 5kmrun! А всяка последна седмица на месеца и Отборно.

Научете повече:

Освен в Приложението, седмичната селфи класация, може да се следи на сайта и тук:

Запиши се на XL Плана 2022!

Леко и приятно, трасето е подходящо за най-широк кръг състезатели и любители на съботните ни 5 км бягания.

Землището на с. Плана открива чудна панорама към трите планини: Витоша, Рила и Стара Планина. Заравненото и обширно било (плато), на височина 1250 м, предоставя невероятни условия за бягане и спорт.  Не случайно,  отреждаме „Плана“ на първото място в класацията измежду всички наши XL трасета.

И тази година с подкрепителен пункт по трасето на „Хъскитата“ – нашите френски приятели с кучешки впрягове! 🙂

*Не забравяйте: участвайки на XLkmrun, вие помагате 5kmrun да го има всяка събота София, Варна, Бургас и Пловдив, благодарности:)

ЗАПИШИ УЧАСТИЕ:

Благотворително Бягане за децата на Варна 2022!

Един път в годината, бягаме благотворително и събираме средства за нашите деца! Тази година, това ще бъде на 4 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, както и в нашите официални сателити.

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупят 5 бр. Инфузионни помпи Compact Plus за Педиатрията на Университетската болница “Света Марина” във Варна, която обхваща 3 клиники, 1 Детско отделение за интензивно лечение и Спешно отделение за деца.

Нашата цел е да съберем 16 926 лв. – което представляват 4 бр. инфузионни помпи BBraun модел Infusomat Compact Plus на стойност 3006 лв./за 1 бр. и една Infusomat Space за 4902 лв.

Научи повече:

Нестле Живей активно и 5kmrun!

Какво свързва зумбата с ръченицата и хип хопа с хорото?

„Нестле за Живей Активно!“ кани столичани и гости на столицата сами да открият отговора в ритъма на активния начин на живот на 14 май (събота), пред фонтана на Южен парк.

Първото за годината издание на „Нестле за Живей активно! Танцувай с нас“ ще се превърне в мащабното предизвикателство, в което ще се включат много на брой танцови школи, стрийт танцьори, кей поп групи, представители на шоу бизнеса и инфлуенсъри.

За първи път в 17-годишната история на „Нестле за Живей активно!“ поставяме акцент върху танците. Целта ни е да провокираме повече хора да усетят лекотата от движението в ритъма на любимата си музика. Точно за това водещи школи от различни стилове танци ще демонстрират свободата, която изпитва човек, когато следва ритъма на сърцето си. Вярваме, че с тяхна помощ и дългогодишните ни партньори и подкрепата на Столична община, ще допринесем за това повече хора да възприемат танците като алтернатива на активния начин на живот и заедно ще се насладим на един активен и вдъхновяващ ден“.

Точно в 11.00 представители на ансамбъл „Филип Кутев“ ще открият инициативата с танцово и музикално изпълнение в централната част на Южния парк, алеята до фонтаните, откъм бул.„Витоша“.

Пълната информация за събитието е качена тук:

Как ние от 5kmrun ще подкрепим и ще се включим в инициативата?

Като партньори (единствено и само за нас) на това събитие, организаторите са подготвили много специални комплименти за 50 на брой наши “камаранци”, които след 11:00 ч. се представят лично по ред на пристигане (т.е. първите 50) на специално обозначена за 5kmrun шатра за получаване на награди! Внимание, условието е едно: облечени с тениска на 5kmrun или носейки избран от вас танцов аксесоар или мотив, например: част от народна носия, шевица и тн.

Заповядайте след финала на нашето бягане… 🙂

Run2gether 2022!

Run2gether България се завръща за своето 5-то издание, което ще се проведе на 28.05.2021, като за първи път Старт/Финал ще бъдат на Национален дворец на културата (НДК).

Благотворителното бягане има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности да водят по-активен и здравословен начин на живот, както и да ги стимулира да търсят нови възможности. Всеки записал се участник трябва да бъде готов да подкрепи останалите по трасето.

Дистанция: 5км. Старт от НДК – Обиколка през Южен парк 2  – Финал на НДК.

Кауза: Тази година каузата на събитието ще бъде събиране на средства за регулярни адаптирани обучения на младежи с различни възможности.

 – 10:30 ч. финално получаване на стартови пакети;

 – 11:00 ч. официален старт на бягането.

За всички които искат да подкрепят каузата на Run2gether, но нямат възможност да се включат на място в деня на събитието се предлага възможност и за виртуално бягане.

 ВСИЧКО ЗА ТОВА СЪБИТИЕ И РЕГИСТРАЦИЯ: https://run2gether.eu/

Селфи седмица с Банкя вода и MelliGEL!

Tече в момента!

Към този час имаме над 180 бягали, но и качили 🙂

5 стека спортна напитка Акуариус от Банкя и 2 кутии био енергиен гел от MelliGEL, ще се раздават на лотария следващият понеделник, как:

Бягай 24/7 на избрано от теб трасе и дистанция, а след това, сам качи своя резултат!

Много е лесно: https://info.5kmrun.bg/5kmrun-selfie/

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО

2 – 8 май  – 5kmrun Selfie Селфи седмица с Банкя вода и MelliGEL – тече в момента;

7 май 9:00 ч. София Южен парк – Бягане на обратно;

7 май 10:00 ч. Южен парк – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

9 – 15 май – 5kmrun Selfie – Селфи седмица с Jamieson;

14 май 10:00 ч. Пловдив – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

15 май 10:00 ч. (неделя) София – XL Плана 2022. 5,5 км/ 11 км и 16.5 км, ЗАПИШИ УЧАСТИЕ:

21 май 9:00 ч. София Западен парк, Варна, Бургас и Пловдив – Тематично с томбола на шоколади Benjamissimo Carob;

21 май 10:00 ч. Варна – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

4 юни 9:00 ч. София Южен и Западен парк, Варна, Бургас и Пловдив, както и нашите сателити – Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun 2022“

САТЕЛИТИ 5kmrun

7 май 10:00 ч. Сателит Търговище: парк “Борово око“, Старт – Финалната зона е пред Художествената галерия „Никола Маринов“- Селфи отчитане на резултатите;

7 май  09:00 ч. Сателит Димитровград: парк “Марица“, Старт – Финалната зона е входа на парка.- Селфи отчитане на резултатите;

7 май  10:00 ч. Сателит Сливен: Старт – Финалната зона е пред лекоатлетическа зала „Васил Левски“- Селфи отчитане на резултатите;

7 май  15:30 ч. Сателит Несебър: Нов град, северната крайбрежна алея, под х-л „Парадизо“, ул. „Хан Крум“ 46 – Селфи отчитане на резултатите;

7 май 8:30 ч. Сателит Шумен: на шуменското плато – Селфи отчитане на резултатите;

8 май   (неделя) 10:00 ч. Сателит Благоевград – Селфи отчитане на резултатите;

8 май  (неделя) 10:00 ч. Сателит Разград със Зелена стъпка: Градски парк – Разград, стартът е пред Ронда – Селфи отчитане на резултатите.

Видяхте ли нашите екипи във фен магазина?

Разгледай нашите спортни артикули с бранда на 5kmrun, харесай нещо и си поръчай екип, така помагаш на бранда – помагаш и на 5kmrun!

Както знаете, покупките се извършват директно от специализираният сайт за професионална спортна екипировка на BRYZOS/ секция 5kmrun:

Поръчката е в рамките на три работни дни, освен това поддържаме готови наличности на склад.

*Не забравяйте, с покупките на наши фен стоки, вие подпомагате бранда и каузата на 5kmrun, благодарности и приятно пазаруване 🙂

За тези, които искат да ни подкрепят? Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Стани патрон на 5kmrun с еднократна сума от 24 лв. в брой или по банка, или дарявай на месечни вноски по 1 eur през PayPal:

2/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или

3/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и

4/ Като купувате Био енергийните геловете на МelliGEL

Списък на Дарителите: https://5kmrun.bg/dariteli/list

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Нашите патрони от измналата седмица:

  • 13506 Крум Радев 2022-05-04

Нашите искрени благодарности за подкрепата!

2 Km Kids Run

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.

От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!

Детското 2 км бягане в гр. Варна и Пловдив!

След София и Варна, вече всяка последна събота на месеца, след Отборното на възрастните, децата от 4 до 14 г., ще участват в тяхно си бегаческо събитие и в Пловдив. Първото бягане (по изключение) за Пловдив е 14 май, а за Варна само този месец е на 21 май!

„5KMRUN НА СЕДМИЦАТА“

ИмеЖивко Михайлов

Баркод ID: 16211

Възраст: 39 г.

Професия/ работа: Системен администратор във верига хранителни магазини.

Патрон: регулярен месечен дарител от 26.02.2021

Брой участия: 145 (Бягане 137/ Доброволец 8)

Представи се, кажи нещо за себе си? На 39 години съм, женен за прекрасна съпруга, баща на две чудесни деца, по-голям син и дъщеря. Обичам да прекарвам времето си с тях. Другата ми страст е футбола, но последно време бягането ми носи повече наслада…

Вижте цялото интервю на Живко:

Нашите благодарности.

Ние имаме обещание и ангажимент 5kmrun, да бъде безплатен за всички и завинаги. Но нашият растеж и съществуване изискват значителна финансова подкрепа от спонсори (физически лица и най-вече компании), за да продължим да поддържаме 5kmrun безплатно.

Това е и една от причините, да ви изпращаме този бюлетин, който освен всичко включва реклама и съдържание от нашите доверени спонсори и партньори. Самият факт, че вие сте получили този имейл, значи, че допринасяте за бъдещото развитие и устойчивост на 5kmrun.

Ние наистина оценяваме вашата подкрепа и разбиране, благодарности.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)