СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 05.05.2023

0

Здравейте,

Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

С помощта на нашите спонсори:

Бягай 5kmrun селфи всеки ден!

Участвай в седмичната ни офлайн, безплатна, 5 км класация!

24 часа на ден/ 7 дни от седмицата: всеки желаещ, индивидуално пробягва дистанция от мin. 5 км (мах. без ограничение в км) на избрано от него трасе и самостоятелно качва своя резултат на сайта на 5kmrun! А всяка последна седмица на месеца и Отборно.

Научете повече:

Освен в Приложението, седмичната селфи класация, може да се следи на сайта и тук:

Запиши се за XL Плана 2023!

Леко и приятно, трасето е подходящо за най-широк кръг състезатели и любители на съботните ни 5 км бягания.

Землището на с. Плана открива чудна панорама към трите планини: Витоша, Рила и Стара Планина. Заравненото и обширно било (плато), на височина 1250 м, предоставя невероятни условия за бягане и спорт.  Не случайно,  отреждаме „Плана“ на първото място в класацията измежду всички наши XL трасета.

Не забравяйте: участвайки на XLkmrun, вие помагате 5kmrun да го има всяка събота София, Варна, Бургас и Пловдив, благодарности:)

ЗАПИШИ УЧАСТИЕ:

Благотворително Бягане за майките на Пловдив 2023!

Един път в годината, бягаме благотворително и събираме средства за нашите майки и деца! Тази година, това ще бъде на 3 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, както и в нашите официални сателити.

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупи специализирана медицинска апаратура за акушеро гинекологичното отделение АГО „Весела“ към общинската болница МБАЛ „Свети Мина“, гр. Пловдив. Toва е единственият общински родилен дом в Пловдив, в окаяно състояние е и се работи със стара апаратура. На година има между 300-350 раждания и около 900 души минават на преглед.

Нашата цел е да съберем 21,724 лв. – Операционна маса 8,976 лв., Операционна лампа 9,768 лв., Перфузор 996 лв. и Пациентен монитор 1,984 лв.

Как ще се даряват средствата:

Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и ще открием специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят.

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е по желателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности.

За изминалите години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 100,000 лв., а сме закупили и предоставили животоспасяваща медицинска техника за деца (виж отделните линкове) в София, Варна, Бургас, Пловдив и пак София на стойност над 120,000 лв.

Вярваме, че и тази година, ще покажем нашата лична отговорност към обществото, като с даренията си съберем необходимата сума, благодарности!

Тичай с Кмета на район Триадица

За втора поредна година 6 май – Гергьовден 9:00 ч, в Южен парк, по случай празника на р-н Триадица, Кмета Димитър Божилов, кани всички граждани на района и любители на бягането, да се включат в редовното ни съботно бягане, за да отбележим празника на Общината.

Както се подразбира, Кмета ще се включи отново, обещава с по-добро лично, спрямо миналата година 🙂. И на това бягане, Общината е предвидила награди за успешно финиширалите!

Тичай, за да помогнеш!

Run2gether България се завръща за своето 6-то издание, което ще се проведе на 27.05.2023, като отново Старт/Финал зоните ще бъдат на Национален дворец на културата (НДК). Благотворителното бягане има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности да водят по-активен и здравословен начин на живот, както и да ги стимулира да търсят нови възможности. Всеки записал се участник трябва да бъде готов да подкрепи останалите по трасето.

Дистанция: 5км. Старт от НДК – Обиколка през Южен парк 2  – Финал на НДК.

Кауза: Подпомагане на Кариерният център „JAMBA – Хъб на възможностите“, в предоставянето на повече регулярни адаптирани обучения на младежи с различни възможности.

 – 10:30 ч. финално получаване на стартови пакети;

 – 11:00 ч. официален старт на бягането.

 За всички които искат да подкрепят каузата на Run2gether, но нямат възможност да се включат на място в деня на събитието се предлага възможност и за виртуално бягане.

ВСИЧКО ЗА ТОВА СЪБИТИЕ: https://run2gether.eu/

РЕГИСТРАЦИЯ: https://epaygo.bg/2472233861

Let’s Run2gether!

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО

1 – 7 май – 5kmrun Selfie седмица с Банкя вода и MelliGEL – тече в момента;

6 май 09:00 ч. Южен парк – „Тичай с Кмета на район Триадица

6 май 10:00 ч. Южен парк – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

8 – 14 май – Селфи седмица с Дефендил и Розакта

14 май 10:00 ч. – XL Плана 2023, запиши участие:

25 април 10:00 ч. Варна – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

САТЕЛИТИ 5kmrun

6 май 09:00 ч. Сателит Търговище: парк “Борово око“, Старт – Финалната зона е пред Художествената галерия „Никола Маринов“- Селфи отчитане на резултатите;

Временно е прекратено, поради ремонт в парка! Сателит Димитровград: парк “Марица“, Старт – Финалната зона е входа на парка.- Селфи отчитане на резултатите;

6 май 09:00 ч. Сателит Сливен: Старт – Финалната зона е пред лекоатлетическа зала „Васил Левски“- Селфи отчитане на резултатите;

7 май (неделя) 9:00 ч. Сателит Несебър: Нов град, северната крайбрежна алея, под х-л „Парадизо“, ул. „Хан Крум“ 46 – Селфи отчитане на резултатите;

6 май  8:30 ч. Сателит Шумен: на шуменското плато – Селфи отчитане на резултатите;

7 май  (неделя) 9:00 ч. Сателит Благоевград – Селфи отчитане на резултатите;

7 май  (неделя) 9:00 ч. Сателит Разград със Зелена стъпка: Градски парк – Разград, стартът е пред Ронда – Селфи отчитане на резултатите.

6 май 09:00 ч. Сателит Монтана: Старт / Финал зоната е пред паметника на площад Жеравица, а трасето преминава през парк Монтанезиум – Селфи отчитане на резултатите.

7 май  (неделя) 9:00 ч. Сателит Ямбол: Старт / Финал зоната е пред спортна зала ”Диана” – Селфи отчитане на резултатите.

Селфи седмица на Банкя вода и MelliGEL

ТЕЧЕ В МОМЕНТА…

5 стека спортна напитка Акуариус от Банкя и 2 кутии био енергиен гел от MelliGEL, са приготвени и чакат своя късметлия?!

Започни от днес със Селфи!

Поръчай от Фен магазина и подкрепи!

Разгледай нашите спортни артикули с бранда на 5kmrun, харесай нещо и си поръчай екип, така помагаш на бранда – помагаш и на 5kmrun!

Както знаете, покупките се извършват директно от специализираният сайт за професионална спортна екипировка на BRYZOS/ секция 5kmrun:

Поръчката е в рамките на три работни дни, освен това поддържаме готови наличности на склад.

*Не забравяйте, с покупките на наши фен стоки, вие подпомагате бранда и каузата на 5kmrun, благодарности и приятно пазаруване 🙂

За тези, които искат да ни подкрепят? Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Стани патрон на 5kmrun с еднократна сума от 24 лв. в брой или по банка, или дарявай на месечни вноски по 1 eur през PayPal:

2/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или

3/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и

Списък на Дарителите: https://5kmrun.bg/dariteli/list

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Нашите патрони от изминалите две седмици:

  • 22474 Мирослав Вичев 2023-04-25
  • 9800 Димитър Борисов 2023-04-22
  • 24189 Георги Руменов 2023-04-22
  • 17114 Lazar Malezanov 2023-04-22

Нашите искрени благодарности за подкрепата!

2 Km Kids Run

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.

От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!

А Детското 2 км бягане в гр. Варна е всяка последна събота от месеца!

„5KMRUN НА СЕДМИЦАТА“

ИмеЕмел Махмуд

Баркод ID: 22209

Възраст: 35 г.

Професия/ работа: Журналист

Брой бягания: 10

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Емел Махмуд, от малкото родопско градче Джебел, но вече 17 години живея в Бургас. Обикновено казват, че хората от зодия Овен нямат нужда от представяне, а е достатъчно да кажат, че са от този зодиакален знак. Шегувам се, разбира се. Но съм горд представител на…

Вижте цялото интервю на Емел:


Нашите благодарности.

Ние имаме обещание и ангажимент 5kmrun, да бъде безплатен за всички и завинаги. Но нашият растеж и съществуване изискват значителна финансова подкрепа от спонсори (физически лица и най-вече компании), за да продължим да поддържаме 5kmrun безплатно.

Това е и една от причините, да ви изпращаме този бюлетин, който освен всичко включва реклама и съдържание от нашите доверени спонсори и партньори. Самият факт, че вие сте получили този имейл, значи, че допринасяте за бъдещото развитие и устойчивост на 5kmrun.

Ние наистина оценяваме вашата подкрепа и разбиране, благодарности.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)