Седмичен бюлетин 09.04.2015

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В този Бюлетин ще ви представим нагледно някои от новостите в Отборното бягане, нещо за Детското и една весела история от фонда на 5kmrun или по-скоро XLkmrun, приятно…

В момента тече трескаво ъпдейта на „Отборното“, готови сме на 70 % от това, което трябва да се получи на финала! Ето какво се очаква:

Като цяло Отборното ще бъде годишна класация по точки, с текущо натрупване, както е при индивидуалното!

Името и номера на отбора са уникални и независимо от смяната на участниците в него през времето, историята ще пази резултатите на отбора!

Точките са водещи, а вече имаме нови показатели, които ще формират допълнителни точки, като следва:

*“Suunto Точки“ – както до сега;

*“Възрастово постижение“ точки: осреднено възрастовото постижение на 4-та участници, превърнато от % в абсолютна стойност – бр. точки;

*“Възраст точки“ – сбора от годините на 4-та участници.

Точно тези три показателя ще формират общият брой точки за отбора, с който той ще се съревновава по време на годишната надпревара по точки!

Ето как изглеждат резултатите на София от последното бягане с прибавени новите показатели, тук:

Ето Топ 100 по отбори и по Точки за София, тук:

Ето как изглежда личния профил на отбора с всичките му участия, тук:

*Отборът вече може да се сформира от до 6-ма участници (мин. 4), като се взимат времената на първите 4 с най-добро време! Искаме да сложим задължително по една дама в отбор и работим в момента, но системата дава много грешки и ще решим как да го отиграем накрая!

Надяваме се да се справим с всичко, за да пуснем Отборното с новите правила още тази последна събота на април – 25-ти! На утрешният XLkmrun с. Плана, също ще бъдат видни част от промените в Отборите, следете резултатите…:)

Като споменахме 25-ти, то на същата дата ще открием и „Детското“ – 5kmrun Kids бягане, а по него вече всичко е направено и ще извършим само един-два теста преди старта!

Регистрацията на децата за участие е възможна и не се различава от досегашната! Всички ваши въпроси и питания за 5kmrun Kids, отправяйте към новият ни имейл: kids@5kmrun.bg, както и на тел. 0895 016 875, има ги вече и наКонтакти!

Ако искате да се включите като Доброволец на първото или на някое от по-следващите детски бягания, точно на този имейл може да изпращате вашата заявка за участие в организацията, не по-късно от една седмица преди бягането!
Ще се нуждаем от 7-8 доброволеца, които ще определяме в график – отделно за всяко Детско бягане!
Предварително благодарим на отзовалите се:)

Утре 10 април е старта на XLkmrun с. Плана с дистанции 5.5, 11 и 16.5 км. Всички, регистрирани до 6 април ще получат своите персонални стартови номера, за което препоръчваме да пристигнат малко по-рано (10 – 10:15 ч.), за да има време да си ги вземат и да стартираме точно в 11:00 по обявен график!

В тази връзка е и нашата весела история от фонда на XLkmrun по действителен случай:)

Преди старта на едно от бяганията към мен се отправя една доста засукана мацка, от тези дето знаят какво искат, от кого го искат и как да си го вземат! Огледах се наляво – на дясно и разбрах, че аз съм обекта на нейната цел и така застанах някак в приятно очакване…

„Прощавайте, бихте ли ми го сложили?“ – започна тя, вместо поздрав! Бау – долната ми челюст рязко се разграничи от горната. „Разбира се, с най голямо удоволствие“ – все пак като един възпитан джентълмен, нямах право да откажа… „Мисля отпред, нали?“ Ехаа, имали по-добро начало от това, едва ли? – ми мина през ума. „Да, иначе къде?“„Еми може и от зад?“ Ай стига бе… и тъкмо да кажа, че и там става, тя ми подаде един стартов номер с четири безопасни игли..:)

Е не може да се каже, че поставянето на един стартов номер на гърдите на една очарователна дама е нещо безинтересно, но въпроса тук е: има ли граници мъжкото въображение…? :))

Най-важните неща накратко:

* Тече (само 1 седмица) касирането и лайкването за определяне победителите от Конкурса на 5kmrun: „Бягащата петица в действие и навсякъде“, изберете своя фаворит от тук!

** Не пропускайте и Извънредното Великденско 5 км. бягане за гр. Варна и регион в Разград!

11-ти април 2015 г. (събота), от 10:00 часа, в Центъра на града, а дистанцията естествено е 5 км.!

Като Партньор на това 5 км. бягане, 5kmrun (Варна), ще проведе организацията по стандарт на 5kmrun и ще качи резултатите на нашият сайт! Добавете си допълнителни точки и брой участие в атмосферата на един истински спортен и бегачески празник 🙂
Повече инфо и регистрация, тук:

Внимание:
Редовното седмично бягане на 5kmrun за Морска градина Варна, ще бъде проведено в НЕДЕЛЯ 12-ти април, от 9:00 ч., както обичайно!

*** Подсещаме, че тази година официално ще отбележим „5kmrun на 2 год.“ на 18 април в Южният парк! Специално по този повод, за това бягане ще ни уважи със своето участие най-бързият, някога пробягал 5-те км. за България – Евгени Игнатов и неговите 13:13!

Ако искате да бягате в компанията на Евгени Игнатов и над 300 души, заповядайте на 18-ти от 9:00 ч. в Южен за един незабравим бегачески празник на 5kmrun! Освен снимки и автограф от именития спортист, ще можете да се подсладите с парче от голямата ни торта и много други изненади…

Допълнителни награди ще има от adidas, а яките ROO’BAR ще ни почерпят с по едно вкусно блокче:)

Running Academy:

*Днес 9 април, 19:00 ч. Вечерен крос – Борисова градина, треньор Петър Петров

*Неделя 11 април, почиваме!
Подробности тук:

„Последно от Блога на RA“:

„Как да тренираме, за да подобрим скоростта си“, автор: Георги Крумов

Завършваме с редовното ни интервю, този път от Варна, където „5камаран на седмицата“ е Наско Паничарски, един откровен и много сърцат мъж, радостен от живота…  🙂

Име: Атанас Паничарски

Възраст: 30 г.

Професия/ работа: готвач, в момента безработен

Брой бягания: 29

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, камаранци! Казвам се Атанас, на 30 години. Родом съм от Сандански – един прекрасен град с много спокойствие и прекрасен въздух, които понякога ми липсват във Варна, градът в който живея през последните 3 години.
Обичам футбола и от половин година бягането. Като тийнейджър съм играл футбол на полупрофесионално ниво, но след като завърших,малко позабравих спорта. Тогава се появи 5kmrun. Смея да твърдя, че бягането ми върна любовта към спорта! Припомни ми всъщност колко е важно да спортуваш, за да си здрав и винаги усмихнат и позитивен. Научи ме на постоянство и търпение – неща, които досега незнайно защо бях пренебрегвал. 🙂 …

Цялото интервю на Наско ТУК

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)