СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 12.09.2019

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.


С помощта на нашите спонсори:

В днешният бюлетин:
*5kmrun и Евпроп. седмица на мобилнстта:
*Предстои най-атрактивната ни XL Щафета ever:

*Бягаме с Jamieson в Южен парк тази събота:
*Остават Нощните в София и Варана

*Седмица на вечерните бягания с вода Банкя:

*Предстоящо, Важно и Накратко:

*Доведи детето на 2 km Kids Run:
*Разгледай нашият фен магазин:
*Кой е „5камаран на седмицата“?

VIVACOM XL Щафета 4 х 3 х 2.5

Уникален и забавен, този формат щафета, ще ви остави без капка дъх. 

Кога: 06.10.2019 г. от 10:00 ч.

Къде: Парк Дворец Врана
Как: Отбори от по 4 души с минимум един участник от противоположния пол
Трасе и дистанция: една обиколка от 2,5 км по най-живописната централна алея на парка (50/50 асфалт и почвен път)
Какво: Предаване на щафетна палка (4 души х 3 обиколки х 2,5 км), както следва: три пълни щафетни кръга за 4-те поста или с други думи – Първи пост след една обиколка от 2,5 км предава на Втори, после Трети и Четвърти. Четвърти пост предава отново на Първи за втора обиколка, Първи на Втори пост за втора и така общо три предавания (кръга), до финал на Четвърти пост и неговата трета обиколка.

В крайна сметка, всеки участник ще избяга 7,5 км (3 пъти по 2,5 км), но с пауза между трите му бягания, до изреждане на неговите съотборници или общата дистанция на отбора е 30 км!

ЗАПИШИ ОТБОРА, СЕГА:

Всички снимки от миналогодишната щафета:

5kmrun на Европейска седмица на мобилността 2019 г.

През периода от 16 до 22 септември ежегодно се провежда Европейската седмица на мобилността. Това е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с подкрепата на Европейската комисия.

Инициативата се провежда с цел да се насърчат действия за намаляване на замърсяването на градската среда от автомобилния транспорт. Тази година мотото на кампанията е „Върви с нас” и насърчава пешеходното и велосипедното придвижване, а защо не и бягането, ще добавим ние от 5kmrun:) Целта е намаляване на трафика, задръстванията и въглеродния оксид в градските зони.

Кампанията официално ще започне на 16 септ. като през цялата седмица ще се провеждат различни събития, а 22 септември е обявен от Европейската комисия за “Ден без автомобили”. В рамките на последния ден всички участващи градове определят район в централната градска част, предназначен само за пешеходци, колоездачи и обществен транспорт.

Как ще участваме ние?
5kmrun имаме тази чест, Европейската комисия, да ни покани за поредна година, да станем част от Европейската седмица на мобилността. Ние официално влизаме в календара на събитията със сутрешното 5км бягане в Западен и Нощното в Южен парк на 21 септ., както и със „Седмицата на вечерните 5км бягания с минерална вода Банкя“, която стартира от 23 до 27 септември.
От Европейската комисия и СО, ще подсигурят награди за нашите участници в изброените събития!

И така, заповядайте, включете се, станете част от седмицата на безопасното ходене, колоездене и 5км бягане:)

Повече за календара на инициативата, тук:

Нощно 5км бягане за София и Варна.

Като част от европейската седмица на мобилността.
Основен партньор на нощното бягане е Sport box и както винаги, инициативата ще бъде насочена за информираност и създаване на по-добри и безопасни условия за спорт и бягане в тъмната част на денонощието.
Повече, тук:

АCTIVE WEEK на 5kmrun

Седмица на вечерните 5 км бягания с минерална вода Банкя – Есенно издание
от 23 септември (понеделник) до 27 септември (петък) 2019 г.
В рамките на тези пет дни (всяка вечер) от 19:00 ч., ще бягаме по традиционното ни 5kmrun трасе в Борисова градина, а при невъзможност (футболен мач на НСВЛ или на Армията) в Южен парк!
ВСИЧКО ЗА ACTIVE WEEK:

В две съботи с Jamieson до края на м. септември!

Сега на 14-ти и по-следващата събота на 28 септ. от 9:00 ч. в Южен парк, ще ни обгрижват с разнообразие от качествени витамини, мултивитамини и минерали 🙂

„Jamieson е бранд, посветен на здравето и добрата форма, затова не пропускаме да подкрепяме интересни събития с важна мисия.

На 5kmrun ще сме с вас, раздавайки полезни продуктови награди в томбола след всяко бягане.

Отбийте се при нас в рамките на събитието, за да получите повече информация, ценни съвети или направо продуктов каталог. И, разбира се, за да се възползвате от шанса да пробвате продукт и да получите разяснения за него.“

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО:

2 КМ KIDS RUN 

Тази събота вече в Южен парк!
Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Борисова градина. Доведете ги на тяхното си бягане.
От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!

РАЗГЛЕДА ЛИ НАШИЯТ ФЕН МАГАЗИН?

За тези, които искат да ни подкрепят?
Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrunсъстезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

„5KMRUN НА СЕДМИЦАТА“ 

Име: Стоян Димитров от София

Баркод ID: 5677

Възраст: 28 г.  

Професия/ работа: Експерт техническа поддръжка

Брой бягания: 119

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Стоян Димитров, на 28 г. от гр. София. Освен бягането обичам да пътувам, чета и да уча нови неща. Също така се опитвам да давам добър пример на околните и да подобрявам средата около мен…

Вижте цялото интервю на Стоян:

КЛИКНИ ТУК

Нашите благодарности.

Ние имаме обещание и ангажимент 5kmrun, да бъде безплатен за всички и завинаги. Но нашият растеж и съществуване изискват значителна финансова подкрепа от спонсори (физически лица и най-вече компании), за да продължим да поддържаме 5kmrun безплатно.

Това е и една от причините, да ви изпращаме този бюлетин, който освен всичко включва реклама и съдържание от нашите доверени спонсори и партньори. Самият факт, че вие сте получили този имейл, значи, че допринасяте за бъдещото развитие и устойчивост на 5kmrun.

Ние наистина оценяваме вашата подкрепа и разбиране, благодарности.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР