СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 13.05.2021

0

Здравейте,

Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

С помощта на нашите спонсори:

Бягай 5kmrun селфи всеки ден!

Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun“ 2021 г.

Един път в годината, бягаме благотворително и събираме средства за нашите деца! Тази година, това ще бъде на 5 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, както и в нашите официални сателити.

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупят Хирургични инструменти за Клиниката по детска хирургия на УМБАЛСМ Пирогов.

Клиниката по детска хирургия е най-голямото специализирано звено в България, извършващо целият обем диагностична и хирургична дейност в областта на детската хирургия. Хирургичните инструменти в Пирогов, не са подменяни повече от двадесет години! През 2019 г., за нуждите на Клиниката по детска хирургия е проведен конкурс за доставка на хирургични инструменти на обща стойност 60,000 лв. За съжаление, до ден днешен, болницата не съумява, да отдели средства дори за една трета от тази стойност!

Нашата цел е да съберем 18 708.62 лв. – това са 243 бр. по спецификация най-необходимите хирургични инструменти за нуждите на Клиниката, които ще бъдат закупени от немския концерн KLS Martin Group, чрез неговият представител за България DARIS MS.

Как ще се даряват средствата:

Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и ще бъде открита специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят!

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е по желателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности.

За изминалите години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 50,000 лв., а сме закупили и предоставили живото спасяваща медицинска техника за деца (виж отделните линкове) в СофияВарна , Бургас и Пловдив на стойност над 70,000 лв.. Поздравления и благодарности за всички вас.

Защо точно хирургични инструменти и как те ще помогнат на Клиниката по детска хирургия на Пирогов, вижте едно интервю с доц. д-р Христо Шивачев, който е началник на Клиниката от 2017 г.

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО

10 – 16 май – 5kmrun Selfie седмица с Garmin Bulgaria – тече в момента;

15 май 9:00 ч. София (Южен + Западен парк), Варна, Бургас и Пловдив – Пейсъри и темповодещи;

15 май 10:00 ч. София Южен парк – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца!

17 май – 23 май: 5kmrun Selfie – седмица с Допелхерц;

16 май (неделя) 10:00 ч. – XL Плана, 5.5 км / 11 км / 16.5 км, запиши се:

29 май 10:00 ч. Варна – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.;

5 юни 9:00 ч. София (Южен + Западен парк), Варна, Бургас и Пловдив – Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun“ 2021 г.

САТЕЛИТИ 5kmrun

15 май 9:00 ч. Сателит Търговище: парк “Борово око“, Старт – Финалната зона е пред Художествената галерия „Никола Маринов“- Селфи отчитане на резултатите;

15 май 9:00 ч. Сателит Димитровград: парк “Марица“, Старт – Финалната зона е входа на парка.- Селфи отчитане на резултатите;

15 май 9:00 ч. Сателит Сливен: Старт – Финалната зона е пред лекоатлетическа зала „Васил Левски“- Селфи отчитане на резултатите;

15 май 15:30 ч. Сателит Несебър: Нов град, северната крайбрежна алея, под х-л „Парадизо“, ул. „Хан Крум“ 46 – Селфи отчитане на резултатите;

15 май 9:00 ч. Сателит Хасково: пред арката на входа на парк Кенана – Селфи отчитане на резултатите;

15 май 8:30 ч. Сателит Шумен: на шуменското плато – Селфи отчитане на резултатите;

15 май 9:00 ч. Сателит Монтана: Старт – Финалната зона е пред паметника на площад Жеравица – Селфи отчитане на резултатите – първо бягане;

16 май (неделя) 9:00 ч. Сателит Благоевград – Селфи отчитане на резултатите – първо бягане;

16 май (неделя) 10:00 ч. Сателит Разград със Зелена стъпка: Градски парк – Разград, стартът е пред Ронда – Селфи отчитане на резултатите;

Селфи седмица с минерална Garmin, тече… 🙂

До тази неделя (16 май), всички, които качат своето бягане на нашето безплатно мобилно приложение, ще участват в разпределението на седем броя (два само за сателитите), много яки награди от бранда!

Наградите се теглят с видео томбола следващият понеделник на нашата fb страница!

Още нещо, тази събота в София (Ю+З), Варна, Бургас и Пловдив ще бягаме с Garmin пейсъри от 19 до 29 минута, заповядайте – стартът е от 9:00 ч.!

Не забравяйтевсички регистрирани участници на 5kmrun, автоматично получават възможност за отстъпка от 15 % при покупка на часовник или друг артикул от официалният магазин на Garmin България!

Видя ли нашите екипи във фен магазина?

Както вече знаете, покупките се извършват директно от специализираният сайт за професионална спортна екипировка на BRYZOS/ секция 5kmrun:

Поръчката е в рамките на три работни дни, освен това поддържаме готови наличности на склад.

*Не забравяйте, с покупките на наши фен стоки, вие подпомагате бранда и каузата на 5kmrun, благодарности и приятно пазаруване 🙂

За тези, които искат да ни подкрепят? Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Стани патрон на 5kmrun и дарявай по 1 eur на месец:

2/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или

3/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и

4/ Може да дарите еднократна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Нашите патрони от измналата седмица:

  • 21790 /Мариета Николова (Гергова) / месечно / 08 май 2021
  • 18018 /Владимир Георгиев / месечно / 08 май 2021

Нашите искрени благодарности за подкрепата!

2 Km Kids Run

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.

От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!

Детското 2 км бягане и в гр. Варна!

Вече всяка последна събота на месеца, след Отборното на възрастните, децата от 4 до 14 г., ще участват в тяхно си бегаческо събитие и във Варна. Следващото бягане е на 24

„5KMRUN НА СЕДМИЦАТА“

ИмеНанко Казаков

Баркод ID: 10634

Възраст: 27 г.

Професия/ работа:  Инженер „Водоснабдяване и канализация”.

Брой бягания: 100

Представи се, кажи нещо за себе си? Привет, аз съм Нанко, на 27 години от Чирпан. По-голяма част от детските си години прекарах в Чирпан, като на 12 годишна възраст се преместих в Стара Загора. Там завърших средното си образование в строителният техникум, специалност „Водно строителство“. След това … 

Вижте цялото интервю на Нанко:


Нашите благодарности.

Ние имаме обещание и ангажимент 5kmrun, да бъде безплатен за всички и завинаги. Но нашият растеж и съществуване изискват значителна финансова подкрепа от спонсори (физически лица и най-вече компании), за да продължим да поддържаме 5kmrun безплатно.

Това е и една от причините, да ви изпращаме този бюлетин, който освен всичко включва реклама и съдържание от нашите доверени спонсори и партньори. Самият факт, че вие сте получили този имейл, значи, че допринасяте за бъдещото развитие и устойчивост на 5kmrun.

Ние наистина оценяваме вашата подкрепа и разбиране, благодарности.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)