Седмичен бюлетин 16.04.2015

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В днешният ни Бюлетин ще разкажем малко повече за съществото на нашата организация и как функционира тя, както и защо създадохме „Дарителски бутон“ на сайта на 5kmrun.
Ще продължим с инфо за вече определените дати на „пейсърските“ тематични бягания и завършваме с редовното ни интервю в рубриката „5камаран на седмицата“!

Със сигурност повечето от вас (съдейки от нашите Спонсори и Партньори, които са на световно ниво), смятат че 5kmrun се „облива“ с пари, печели и се чуди как, къде и за какво да похарчи „всички тези мангизи“… :))

Истината е, че все още по-голямата част от нужните ни финансови средства за функциониране на всички наши бегачески дейности и най-вече 5kmrun се покриват с лични и собствени средства от нас Организаторите и 5kmrun дружество!

В тази връзка ние създадохме няколко съпътстващи дейности, за да се опитаме да бъдем по-малко зависими и най-вече, да си помогнем самостоятелно за допълнително финансиране, а именно:

1/ Създадохме XLkmrun – неделни платени бягания;
2/ Открихме онлайн магазин за продажба на собствени брандирани продукти;
3/ Произведохме стенен календар с цел продажба и някои други подобни опити и инициативи…
За съжаление, тези допълнителни активности (поне за сега), не ни носят нужното и не са достатъчни да покрият този дефицит!

Ето защо, по работещ модел от други държави и подобни организации, като и по предложение на наши участници и партньори, решихме да създадем допълнителна възможност за всеки един от вас (най-вече нашите редовни участници), да дари или дарява средства официално по един лесен и прозрачен начин, чрез „дарителски бутон“, вграден на нашият интернет сайтwww.5kmrun.bg

Преди това обаче, нека още веднъж да кажем какво точно е 5kmrun.bg?

5kmrun е Сдружение с нестопанска цел („5 КМПАРК БГ“), което:

*всяка събота организира безплатни 5 км бягания за София, Варна, Бургас и Пловдив;

*от този месец и 2 км безплатно бягане за деца от 4 до 14 г. (всяка последна събота за София);

*всеки вторник, четвъртък и неделя, провежда безплатни тренировъчни занимания на Running Academy;

*Информационен блог-сайт Running Academy.

Само за тези основни дейности, ежеседмично работят 3-ма платени специалисти и м/у 10 и 15 хора на доброволни начала! Отделно разходи за поддръжка на сайтовете, както и разработване на нови инициативи и други текущи неща…

И така за финал, който има желание и най-вече възможност, може да ни подкрепи, като дари средства (без ограничение за мин. сума), чрез специален Donate бутон на системата Pay Pal. Този дарителски бутон вече е поставен във футъра на всяка страница на сайта на 5kmrun.bg, именно за онези хора и организации, които биха искали да помагат еднократно или многократно за съществуването на нашата организация.

Искаме предварително да благодарим на всички, които ще го направят, а ние с цялата си отговорност обещаваме, събраните средства да се ползват единствено и само за целите, поддръжката и развитието на 5kmrun!

СНЦ „5 КМ ПАРК БГ“
Георги Станоилов

Вече определихме датите на Тематичните бягания от поредицата „Бягай с мен“, където няколко опитни участници на 5kmrun ще пробягват за определено време разстоянието от 5 км., за да може други участници да постигнат желаното си време на 5kmrun.
Или с други думи казано, това са така наречените „темпо водещи“ или пейсъри!

Ето и датите по градове:

6 юни София
13 юни Варна
20 юни Пловдив
4 юли Бургас

Повечко инфо за пейсърите виж тук в „Предстоящи събития“ за съответната дата и град!

Внимание! Всички, които искат да бъдат пейсъри (темпо водещи) и смятат, че биха могли да се справят като такива, нека заявят своето намерение, като изпратят мейл на office@5kmrun.bg!

Накратко:

Не пропускайте тази събота бягането в Южния парк, когато и където ще отбележим „5kmrun на 2 год.“ Вече знаете че по този повод ще ни уважи със своето участие рекордьорът на 5-те км. за България – Евгени Игнатов!

Ако искате да бягате в компанията на Евгени Игнатов и над 300 души, заповядайте тази събота (18-ти от 9:00 ч). в Южен за един незабравим бегачески празник на 5kmrun! Освен снимки и автограф от именития спортист, ще можете да се подсладите с парче от голямата ни торта и много други изненади…

Допълнителни награди ще има от adidas, и ROO’BAR!

Running Academy до края на тази седмица:

*Днес 16 април, 19:00 ч. Вечерен крос – Борисова градина, треньор Петър Петров

*Неделя 19 април, няма занимание!
Подробности тук:

В рубриката „5камаран на седмицата“ отново ще ви представим млад мъж от Морската градина, но този път на Бургас:)

Име: Стефан Стефанов

Възраст: 30 г.

Професия/ работа: застраховател

Брой бягания: 38

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Стефан на почти 31 години от Бургас …

Цялото интервю на Стефан ТУК

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)