Седмичен бюлетин 19.11.2015

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В този Бюлетин ще ви поканим за поредното тематично бягане, после ще обявим победителите от конкурса „Усмивката на 5kmrun“ и за десерт остава интервюто „5камаран на седмицата“:)

Миналата година само във Варна, сега и в останалите градове!

С това специално бягане ще станем част от международното движение„Мovember“ 2015, което всяка година през ноември, насочва общественото внимание към мъжките здравни проблеми.

На английски думата Movember е комбинация от австралийската разговорна дума за мустак – „Mo“ и месец ноември (November). С други думи това е месецът на мустака, когато всеки мъж, който е съпричастен на идеята не се бръсне и оформя свой мустак по свое собствено индивидуално виждане и желание. Звучи лесно и много мъже приемат забавния елемент, но все пак това е и едно безспорно предизвикателство, а и отговорност.

Подобно на бягането с кауза „Променяме диабета“, и тук задачата на тази кампания през месец ноември е да се привлече вниманието върху проблемите на мъжкото здраве и конкретно върху най-тежкото и за съжаление най-типично мъжко заболяване – рака на простатата и други злокачествени заболявания, характерни за мъжете.

Всяка година 10 000 нови случаи на това смъртоносно заболяване се регистрират в България, а един от най-големите проблеми у нас, на фона на проблемите в здравеопазването, е късното диагностициране.

Какво ще правим ние?

София, Варна, Бургас и Пловдив – заедно с нашите приятели от „Movember България“ на 28 ноември ще бягаме най-просто казано с мустаци!

Има време до тогава мъжете да си пуснат, има време и всеки един да си набави по един чифт рунтав хайдушки мустак:) Дамите с прикачен мустак са още по-желани… 🙂

Допускат се участници облечени карнавално, с перуки, мустаци и тн. Целта е преди всичко за повече настроение и усмивки и така да станем съпричастни към мъжките здравословни проблеми!

Естествено по традиция на 5kmrun, заедно с нашите Партньори от Movember България сме предвидили множество допълнителни изненади, участие на известни БГ личности и други активности, но за сега ще ги запазим в тайна!

Това, което ще кажем е, че тази събота 21.11.15 в Южен парк ще разиграем специални тематични тениски на томбола, за да може спечелилите да бягат с тях на „Мустак рън 2015“!

Напомняме, че датата 28 ноември е и последна събота от месеца и затова бягаме освен Индивидуално, и Отборно и Детско на 2 км в Южен (само за деца от 4 до 14 г.) Като първо бягане с NN – новият Спонсор на 5kmrun Kids, сме предвидили допълнителни награди за всяко едно дете, доведете ги да бягат:)

Ето и окончателното подреждане на победителите в Конкурса „Усмивката на 5kmrun“ избрани от вас чрез анкета на нашата fb страница:
Всички събрани 70 – 80 снимки от конкурса ТУК, яки са:

Наградите:
Първа награда: Ваучер от Онлайн магазина на 5kmrun (50.00) лв.
Втора награда: един артикул по избор от Онлайн магазина на 5kmrun;
Трета награда: рънинг тениска на 5kmrun.

*Наградата „Тениска на 5kmrun за участник в анкетата“ отива при Адриана Станкова!

Моля, усмихнатите лица (от 1-во до 3-то място и Адриана), да се свържат с нас за предоставяне на наградите!
Още веднъж честито на печелившите! Накрая нашите благодарности за онези, които изпратиха снимките и тези, които гласуваха за тях!

5kmrun Kids: Детско бягане на 2 км, всяка последна събота от месеца за деца от 4 до 14 г.! Награди и поощрения за всички дечица! Класиране по училища!

Предстоящо, важно и накратко:
  • 26 ноем.: „Техника на бягане“ Групово практическо занятие на RA с доц. Софка Попова
  • 28 ноем.: 10:00 ч., София, Варна, Бургас и Пловдив – „Мустак рън 2015“
  • Считано от 5 окт. делничните ни (вечерни) тренировки на Running Academy са всеки Понеделник, Вторник, Сряда и Четвъртък, подробности тук;
  • Новините от последните бягания „Променяме диабета“ и „XL Бонсови поляни“, тук:

Running Academy – вечерни тренировки всеки понеделник, вторник, сряда и четвъртък: 19:00 ч. в Борисовата градина с треньор Петър Петров

И накрая отново за тези, които искат да ни подкрепят, можете да го сторите по няколко начина:
1/ Покупка на рънинг продукт с логото на 5kmrun (имаме нови модели тениски:) или
2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на първите дарители тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната в червено)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

„5камаран на седмицата“ и Богдана Манова – един Голям Доброволец по душа и призвание… 🙂

Име: Богдана Манова  (Буба) от София

Възраст: 38 г.

Професия/ работа: работи във фондация „Дечица“ за деца лишени от родителски грижи

Брой участия: 21 (Бягания 20 / Доброволец 1)

Представи се, кажи нещо за себе си? За всички мои близки хора и приятели аз съм Буба. Един щастлив човек – имам прекрасно семейство и страхотни приятели и работа, която обожавам. Наскоро преоткрих себе си, като тотално излязох от зоната си на комфорт и започнах с удоволствие да правя неща, за които преди не ми достигаше смелост. Тичането е едно от тях. Най-хубавото е, че чрез него неусетно увлякох не само моите деца, но и всичките си приятели…

Вижте цялото интервю на Буба, ТУК:
Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)