Седмичен бюлетин 23.04.2015

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

Преди да ви представим новата ни инициатива „Аплодирай следващият“, ще започнем с една възможност, отправена към повече хора за реализация на фотографските им умения и ще завършим с редовното ни интервю на седмицата!

От м. май официално предоставяме възможност без ограничение за опитни, а и на млади фотографи или любители на тази професия, които искат да покажат своите умения на практика, като заснемат участниците на 5kmrun в Южен парк София!
Идеята е да дадем шанс за реализация на по-широк кръг от хора в сферата на фотографията, които чрез нашите прояви ще имат по-добра възможност за това. Ние пък от наша страна ще получаваме нови и свежи фотографски идеи, осъществени от мотивирани ентусиасти:)

Розали, нашият прекрасен фотограф на доброволни начала е жив пример за това! Но като всеки нормален човек и тя има нужда от лично време и някоя и друга свободна събота за нея…:)

Какви са условията за участие, като фотограф на 5kmrun София?

Всеки желаещ фотограф или любител на фотографията със собствена професионална камера, може да заяви своето намерение за участие, като сесвърже предварително с нас. От наша страна ще поддържаме специален график, където ще нанасяме датите на вашите заявки съгласно съботните ни мероприятия. Всеки един фотограф ще има възможност да заснема до един път месечно, като съботните дни могат да се ангажират няколко месеца напред за удобство и плануване на време! Принципът е на „първи заявил – първи ангажирал датата“.

С това вече официално отправяме нашата покана към всички, които искат да покажат своите фотографски умения и да бъдат част от организацията на 5kmrun в този определен от тях ден!

В тази връзка още тази събота 25-ти в Южен парк ще дойдат 11 фотографи от една Академия по фотография (Софийска Фотографска Школа), които буквално ще ни „отстрелват“ по цялото трасе:) Като част от техния курс, те ще имат специални задачи от преподавателите, които реално ще реализират при нас! Е какво по-хубаво и полезно от това, да се съчетават взаимни интереси…? 🙂

Както вече всички знаете тази събота откриваме 5kmrun Kids 2 км бягане изцяло за деца от 4 до 14 г. (стартът е от 10:00 ч.), както и като последна събота на месеца ще бягаме „Отборно“ по новите правила, обаче с това не се изчерпва всичко в този ден, защо?

Защото тази събота ще мине под мотото на Доброволчеството! Преди време бяхме информирали за „Седмицата на доброволчеството“, където Посолството на Германия в София със съдействието на TimeHeroes организира „Форум на доброволчеството“ на 26 април 2015 г. (неделя) между 10.00 и 17.00 часа в пространството до НДК. Той е част от първата Sofia Volunteer Week и се реализира под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова с подкрепата на Столична община. Събитията са некомерсиални и в тях участват неправителствени, политически независими организации с нестопанска цел и дейност в обществена полза, без разграничения по етнос, пол или религия.

Целта на Sofia Volunteer Week е да даде повече публичност на доброволчеството, като фокусира публичния и медиен интерес в рамките на една седмица, създаде критична маса от доброволци и вкара доброволчеството в ежедневието на хората.

Но къде сме ние?

Идеята е официалното начало на Sofia Volunteer Week да бъде дадено на 25 април от 9:00 ч. с нашият старт на 5kmrun в Южен парк! Надяваме се и г-жа Фандъкова да присъства, както и представители на Германското посолство и останалите организации!

Как ще участваме ние в този Форум на доброволеца?

Нашата инициатива за 25-ти се нарича „Аплодирай следващият“:

Всеки един успешно финиширал участник на 5kmrun, след получаване на тагчето (номер по ред на финиширане), ще се върне назад и ще заеме място пред финалната зона със и знамената конусите (финалната права) и ще започне да аплодира следващият финиширащ участник!

Целта е вече финиширалите участници, един след друг, да се присъединяват и да образуват коридор от хора, които да аплодират следващите – финиширащи по това време участници!

Генералната Идея е да направим колкото се може по-дълъг коридор (ако ще да стигне и до фонтана), като едни сърцати Доброволци, които да окуражаваме останалите след нас участници, за повече мотивация, подкрепа и уважение към по-бавния от нас!
Нека всеки в този ден покаже и изкаже своето лично уважение и подкрепа към човека след него, Аплодирай следващият!

„Аплодирай следващият“ е еднократна организирана проява за Южен парк, но разбира се, че може и в останалите ни градове да се приложи (едновременно на 4-те бягания), тази събота 25 април!
Нещо повече, чрез тази инициатива се надяваме за в бъдеще, да създадем едно по-трайно отношение към подкрепата и аплодирането на финиширащите след нас участници – нещо като наша си традиция на 5kmrun!

Подреждаме се за подкрепа и аплодисменти от последният конус и знаме назад!

Внимание!!!
Тази събота 25 април, за всички, които се включат в инициативата „Аплодирай следващият“ ще има филийка от вкусния хляб на нашите приятели от Stone Bread, които ще ни подкрепят специално за тази кауза!

Отделно ще раздадем на лотариен принцип 20-30 броя награди от този наистина невероятен и здравословен хляб, помнете си номера по ред на финиширане… 🙂

Сняколко думи, накратко:

Running Academy до края на тази седмица:

*Днес 23 април, 19:00 ч. Вечерен крос – Борисова градина, треньор Петър Петров

*Неделя 26 април, 10:00 ч. „Неделен разпускаш крос“ с Мони Велков! Елате да си направим едно лежерно тичане в приятна компанийка на поляната пред слънчевия часовник на Южен парк:)
Подробности тук:

Последното от Блога на RA: „Известни личности, които бягат редовно„, статия на Десислав Лафчиев.

За тези, които искат да ни подкрепят, може да го направят, като си закупят рънинг продукт с логото на 5kmrun или да се запишат за участие на следващият ни XLkmrun в Парк Врана, а от миналата седмица вече може да дарите скромна сума и чрез Дарителският бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на първите дарители тук. Линкът на този списък стои до бутона Donate:)

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната вчервено)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

И накрая за десерт от кухнята на „Мастр шеф 5камаран на седмицата“: Йоли Иванова – една твърде симпатична и усмихната дама, която ни просълзи от умиление с нейните откровени и наистина забавни истории, приятно и до събота… и неделя… 🙂

Име: Йовка Иванова

Възраст: 27 г.

Професия/ работа: Преводач

Брой бягания: 27 (за всяка година по едно)

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте! Казвам се Йовка, за близки, приятели и познати – Йовчето или Йоли. На 27 години, родом от Добрич, но вече почти 9 години живея тук в София.  Работя като преводач (от и на английски), за мен е удоволствие и да преподавам. Обичам разнообразието, новостите, предизвикателствата. Каквото и да правя, за мен важна е отдадеността  и влагането на мнооого любов и ентусиазъм. И разбира се- винаги с усмивка. Както може да се предположи, страст са ми езиците, книгите (информацията като цяло) и комуникацията, но също така и пътуванията …

Цялото интервю на Йоли ТУК

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)