СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 26.05.2022

0

Здравейте,

Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

С помощта на нашите спонсори:

Бягай 5kmrun селфи всеки ден!

Участвай в седмичната ни офлайн, безплатна, 5 км класация!

24 часа на ден/ 7 дни от седмицата: всеки желаещ, индивидуално пробягва дистанция от мin. 5 км (мах. без ограничение в км) на избрано от него трасе и самостоятелно качва своя резултат на сайта на 5kmrun! А всяка последна седмица на месеца и Отборно.

Научете повече:

Освен в Приложението, седмичната селфи класация, може да се следи на сайта и тук:

Запиши се на XL Парк Дворец Врана 2022!

Когато се говори за радостта и удоволствието от бягането, Парк Дворец Врана несъмнено влиза в тази категория на челно място.

Колко години поред, това състезание е било първа крачка към дистанции по-дълги от съботните ни 5 километра? От Парк Дворец Врана, през маратоните, та до ултрите, са стигнали не един и двама камаранци!

Нулева денивелация (без да повтаря), трасето минава покрай Двореца два пъти, като редува всички кътчета и алеи на парка, вкл. „дивата част“, по която не се допускат посетители.

Природа и история, за Парк Дворец Врана може много да се говори, но по-добре е да се види, а най-добре е да се пробяга…!

*Не забравяйте: участвайки на XLkmrun, вие помагате 5kmrun да го има всяка събота София, Варна, Бургас и Пловдив, благодарности:)

ЗАПИШИ УЧАСТИЕ:

От 6 до 10 юни е Седмицата на вечерните бягания 2022!

Седмица на вечерните 5 км бягания с Минерална вода Банкя и Био Бенямин 

от 6 юни (понеделник) до 10 юни (петък) 2022 г.

В рамките на тези пет дни (всяка вечер) от 19:00 ч., ще бягаме по традиционното ни 5kmrun трасе в Борисова градина.

Идеята:

Заедно с партньорите ни минерална вода Банкя искаме да насърчим нашите съботно-сутрешни участници на 5kmrun да открият възможността за бягане и през делничните дни. Каним всеки един желаещ да опита поне един делнично-вечерен крос!

Семпла и стегната организация в рамките на 45 мин., бягаме за удоволствие и тонус след края на работния ден 🙂

Паралелно същата седмица 6-12 юни, ще бъде и „Селфи седмица с минерална вода Банкя“.

Награди и поощрения:

На всяко вечерно получавате бутилка минерална вода Банкя и участвате в томбола за разбределение на 10 невероятни шоколада от Био Бенямин.

За участниците, които ще бягат за първи път в Борисовата градина: Старт-финалната зона е буквално на гърба на автобусна спирка и метро станция „Национален стадион Васил Левски“!

Уточнение!

Класацията с натрупване (точки и бр. бягания), както и резултатите на участниците от вечерните 5км бягания са независими. Вечерните бягания няма да носят допълнителни Garmin точки и няма да трупат брой участия за Sport box „Почетен легионер“ в нашият традиционен съботен 5kmrun.

Благотворително Бягане за децата на Варна 2022!

Един път в годината, бягаме благотворително и събираме средства за нашите деца! Тази година, това ще бъде на 4 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, както и в нашите официални сателити.

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупят 5 бр. Инфузионни помпи Compact Plus за Педиатрията на Университетската болница “Света Марина” във Варна, която обхваща 3 клиники, 1 Детско отделение за интензивно лечение и Спешно отделение за деца.

Нашата цел е да съберем 16 926 лв. – което представляват 4 бр. инфузионни помпи BBraun модел Infusomat Compact Plus на стойност 3006 лв./за 1 бр. и една Infusomat Space за 4902 лв.

Научи повече:

Run2gether 2022!

Run2gether България се завръща за своето 5-то издание, което ще се проведе на 28.05.2021, като за първи път Старт/Финал ще бъдат на Национален дворец на културата (НДК).

Благотворителното бягане има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности да водят по-активен и здравословен начин на живот, както и да ги стимулира да търсят нови възможности. Всеки записал се участник трябва да бъде готов да подкрепи останалите по трасето.

Дистанция: 5км. Старт от НДК – Обиколка през Южен парк 2  – Финал на НДК.

Кауза: Тази година каузата на събитието ще бъде събиране на средства за регулярни адаптирани обучения на младежи с различни възможности.

 – 10:30 ч. финално получаване на стартови пакети;

 – 11:00 ч. официален старт на бягането.

За всички които искат да подкрепят каузата на Run2gether, но нямат възможност да се включат на място в деня на събитието се предлага възможност и за виртуално бягане.

 ВСИЧКО ЗА ТОВА СЪБИТИЕ И РЕГИСТРАЦИЯ: https://run2gether.eu/

Vivacom Отборна Селфи седмица с Пиринско!

Tече в момента!

😀тборна седмица на Vivacom и Пиринско Selfie!

Към този момент имаме 7 качили отбори: https://5kmrun.bg/selfie-teams/ofc/109

Както вече знаете, тази седмица всичко е ОТБОРНО, затова записалите отборно участие на селфи, ще си разпределят три награди: една от Vivacom и два стека бира Пиринско! https://5kmrun.bg/selfie/ofc

ВНИМАНИЕ! Трети стек Пиринско, ще връчим измежду отборите с първо записано бягане на Селфи!

Правилото един от стековете за отбор на сателитите остава!

Не пропускайте и СЪЩИНСКО-то отборно, което е тази събота 30 април от 9:00 ч. София (Южен и Западен парк), Варна, Бургас и Пловдив: https://5kmrun.bg/5kmrun/events

“Сплотява” е втората причина да участваш в отбор, а коя е първата и останалите 3, 4 и 5, научи от тук: https://bit.ly/34nJpxU

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО

23 – 29 май  – 5kmrun Selfie Vivacom Отборна Селфи седмица с Пиринско – тече в момента;

28 май 9:00 ч. София Южен и Западен парк, Варна, Бургас и Пловдив – Индивидуално и Vivacom Отборно;

28 май 10:00 ч. Южен парк – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

30 май – 5 юни – 5kmrun Selfie с Jamieson;

4 юни 9:00 ч. София Южен и Западен парк, Варна, Бургас и Пловдив, както и нашите сателити – Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun 2022

5 юни 10:00 ч. (неделя) София – XL „Парк Дворец Врана 2022“. 5 км/ 10 км и 15 км, ЗАПИШИ УЧАСТИЕ:

6, 7, 8, 9 и 10 юни 19 ч. Борисова градина – Седмица на Вечерните бягания с Банкя и  Био Бенямин;

25 юни 10:00 ч. Пловдив – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

25 юни 10:00 ч. Варна – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

САТЕЛИТИ 5kmrun

28 май 10:00 ч. Сателит Търговище: парк “Борово око“, Старт – Финалната зона е пред Художествената галерия „Никола Маринов“- Селфи отчитане на резултатите;

28 май  09:00 ч. Сателит Димитровград: парк “Марица“, Старт – Финалната зона е входа на парка.- Селфи отчитане на резултатите;

28 май  10:00 ч. Сателит Сливен: Старт – Финалната зона е пред лекоатлетическа зала „Васил Левски“- Селфи отчитане на резултатите;

28 май  15:30 ч. Сателит Несебър: Нов град, северната крайбрежна алея, под х-л „Парадизо“, ул. „Хан Крум“ 46 – Селфи отчитане на резултатите;

28 май 8:30 ч. Сателит Шумен: на шуменското плато – Селфи отчитане на резултатите;

29 май   (неделя) 10:00 ч. Сателит Благоевград – Селфи отчитане на резултатите;

29 май  (неделя) 10:00 ч. Сателит Разград със Зелена стъпка: Градски парк – Разград, стартът е пред Ронда – Селфи отчитане на резултатите.

Видяхте ли нашите екипи във фен магазина?

Разгледай нашите спортни артикули с бранда на 5kmrun, харесай нещо и си поръчай екип, така помагаш на бранда – помагаш и на 5kmrun!

Както знаете, покупките се извършват директно от специализираният сайт за професионална спортна екипировка на BRYZOS/ секция 5kmrun:

Поръчката е в рамките на три работни дни, освен това поддържаме готови наличности на склад.

*Не забравяйте, с покупките на наши фен стоки, вие подпомагате бранда и каузата на 5kmrun, благодарности и приятно пазаруване 🙂

За тези, които искат да ни подкрепят? Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Стани патрон на 5kmrun с еднократна сума от 24 лв. в брой или по банка, или дарявай на месечни вноски по 1 eur през PayPal:

2/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или

3/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и

4/ Като купувате Био енергийните геловете на МelliGEL

Списък на Дарителите: https://5kmrun.bg/dariteli/list

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Нашите патрони от измналата седмица:

  • 19000 Атанас Антонов 2022-05-20

Нашите искрени благодарности за подкрепата!

2 Km Kids Run

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.

От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!

Детското 2 км бягане в гр. Варна и Пловдив!

След София и Варна, вече всяка последна събота на месеца, след Отборното на възрастните, децата от 4 до 14 г., ще участват в тяхно си бегаческо събитие и в Пловдив.

„5KMRUN НА СЕДМИЦАТА“

Име: Ружа Тодорова

Баркод ID: 1129

Възраст: 41 г.

Патрон: с регулярни месечни дарения от 15 март 2021

Професия/ работа: Лекар

Брой участия: 304 (Бягане 303/ Доброволец 1)

Представи се, кажи нещо за себе си? Предполагам, че човек най-добре може да се опише по това, което харесва. Аз обичам хубавите хора, приключенията, морето, планината и миризмата на прясно окосена трева. Обичам новите неща, но и добрите стари. Обичам…

Вижте цялото интервю на Ружа:


Нашите благодарности.

Ние имаме обещание и ангажимент 5kmrun, да бъде безплатен за всички и завинаги. Но нашият растеж и съществуване изискват значителна финансова подкрепа от спонсори (физически лица и най-вече компании), за да продължим да поддържаме 5kmrun безплатно.

Това е и една от причините, да ви изпращаме този бюлетин, който освен всичко включва реклама и съдържание от нашите доверени спонсори и партньори. Самият факт, че вие сте получили този имейл, значи, че допринасяте за бъдещото развитие и устойчивост на 5kmrun.

Ние наистина оценяваме вашата подкрепа и разбиране, благодарности.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)