СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 28.04.2022

0

Здравейте,

Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

С помощта на нашите спонсори:

Бягай 5kmrun селфи всеки ден!

Участвай в седмичната ни офлайн, безплатна, 5 км класация!

24 часа на ден/ 7 дни от седмицата: всеки желаещ, индивидуално пробягва дистанция от мin. 5 км (мах. без ограничение в км) на избрано от него трасе и самостоятелно качва своя резултат на сайта на 5kmrun! А всяка последна седмица на месеца и Отборно.

Научете повече:

Освен в Приложението, седмичната селфи класация, може да се следи на сайта и тук:

Запиши се на XL Плана 2022!

Леко и приятно, трасето е подходящо за най-широк кръг състезатели и любители на съботните ни 5 км бягания.

Землището на с. Плана открива чудна панорама към трите планини: Витоша, Рила и Стара Планина. Заравненото и обширно било (плато), на височина 1250 м, предоставя невероятни условия за бягане и спорт.  Не случайно,  отреждаме „Плана“ на първото място в класацията измежду всички наши XL трасета.

И тази година с подкрепителен пункт по трасето на „Хъскитата“ – нашите френски приятели с кучешки впрягове! 🙂

*Не забравяйте: участвайки на XLkmrun, вие помагате 5kmrun да го има всяка събота София, Варна, Бургас и Пловдив, благодарности:)

ЗАПИШИ УЧАСТИЕ

Благотворително Бягане за децата на Варна 2022!

Един път в годината, бягаме благотворително и събираме средства за нашите деца! Тази година, това ще бъде на 4 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, както и в нашите официални сателити.

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупят 5 бр. Инфузионни помпи Compact Plus за Педиатрията на Университетската болница “Света Марина” във Варна, която обхваща 3 клиники, 1 Детско отделение за интензивно лечение и Спешно отделение за деца.

За какво служат тези помпи:

Инфузионните помпи прецизират скоростта и дозирането на интравенозните вливания на лекарства. Към момента тези вливания се правят на ръка от медицинския персонал с всичкият риск от човешка грешка.

Годишно през петте направления на Педиатрията на УМБАЛ Св. Марина се лекуват над 5500 деца. Поне половината от тях се нуждаят от венозни вливания по време на лечението, както и от точно дозиране при извършване на диагностични тестове, а децата с онкохематологични заболявания имат нужда от вливания всеки ден.

Нашата цел е да съберем 16 926 лв. – което представляват 4 бр. инфузионни помпи BBraun модел Infusomat Compact Plus на стойност 3006 лв./за 1 бр. и една Infusomat Space за 4902 лв.

Как ще се даряват средствата:

Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и ще открихм специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят.

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е по желателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности.

За изминалите години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 80,000 лв., а сме закупили и предоставили живото спасяваща медицинска техника за деца (виж отделните линкове) в СофияВарнаБургасПловдив и пак София на стойност над 100,000 лв.

Вярваме, че и тази година, ще покажем нашата лична отговорност към обществото, като с даренията си съберем необходимата сума, благодарности!

Шоколадите на Био Бенямин са тази събота с нас!

Тази събота 30 април от 9:00 ч. (Индивидуално и Отборно) в София Ю+З, Варна, Бургас и Пловдив, пак ще се бяга един вид “шоколадово” – на финала ще изтеглим по двадесет късметлии за всеки парк, които ще си тръгнат с най-новият шоколад на бранда Benjamissimo Carob!

За бранда: 🍫

Benjamissimo – A NEW EXPERIENCE OF CHOCOLATE e български бранд за БИО веган шоколади, който се продава в над 27 държави. Зад него стои стартъп компанията Био Бенямин, която си поставя за цел да промотира здравословния и активен начин на живот и в частност да подкрепя спортни и бегачески инициативи в България.

3 от 4 на 5kmrun с Маратон Варна

Включете се в нашата традиционната локална инициатива с Маратон Варна!

Считано от 9 до 30 април, всички, които запишат 3 бягания в Морската на Варна, участват в томбола за разпределение на две спортни (мъжко и дамско) уиндстопер якета с извезано логото на 5kmrun.

Отделно на всяко от тези бягания (9, 16, 23 и 30 април), ще разиграваме 5kmrun награди, включително безплатно участие за маратона.

Дамата и мъжът, ще изтеглим на томбола, преди старта на бягане 7 май във Варна!

Run2gether 2022!

Run2gether България се завръща за своето 5-то издание, което ще се проведе на 28.05.2021, като за първи път Старт/Финал ще бъдат на Национален дворец на културата (НДК).

Благотворителното бягане има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности да водят по-активен и здравословен начин на живот, както и да ги стимулира да търсят нови възможности. Всеки записал се участник трябва да бъде готов да подкрепи останалите по трасето.

Дистанция: 5км. Старт от НДК – Обиколка през Южен парк 2  – Финал на НДК.

Кауза: Тази година каузата на събитието ще бъде събиране на средства за регулярни адаптирани обучения на младежи с различни възможности.

 – 10:30 ч. финално получаване на стартови пакети;

 – 11:00 ч. официален старт на бягането.

За всички които искат да подкрепят каузата на Run2gether, но нямат възможност да се включат на място в деня на събитието се предлага възможност и за виртуално бягане.

 ВСИЧКО ЗА ТОВА СЪБИТИЕ И РЕГИСТРАЦИЯ: https://run2gether.eu/

Отборна Селфи седмица на Vivacom и Пиринско!

Tече в момента!

Тази седмица всичко е отборно, затова записалите отборно участие на селфи, ще си разпределят три награди: една от Vivacom и два стека бира Пиринско! https://5kmrun.bg/selfie/ofc

ВНИМАНИЕ! Трети стек Пиринско, ще връчим измежду отборите с първо записано бягане на Селфи!

Правилото един от стековете за отбор на сателитите остава!

Не пропускайте и СЪЩИНСКО-то отборно, което е тази събота 30 април от 9:00 ч. София (Южен и Западен парк), Варна, Бургас и Пловдив: https://5kmrun.bg/5kmrun/events

“Създава нови приятелства” е първата причина да участваш в отбор, а кои са останалите четири, научи от тук: https://bit.ly/34nJpxU

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО

25 април – 1 май  – 5kmrun Selfie индивидуална и отборна седмица с Vivacom и Пиринско – тече в момента;

30 април 9:00 ч. София Южен и Западен парк, Варна, Бургас и Пловдив – Индивидуално и Vivacom Отборно – Тематично с томбола на шоколади Benjamissimo Carob и рефрешмънт от Доппелхерц;

30 април 9:00 ч. Южен парк – „Тичай с Кмета на р-н Триадица“

30 април 10:00 ч. Южен парк – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

30 април 9:00 ч. Варна – 3 от 4 на 5kmrun с Маратон Варна

30 април 10:00 ч. Варна – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

2 – 8 май – 5kmrun Selfie – Селфи седмица с Банкя вода и MelliGEL;

14 май 10:00 ч. Пловдив – 2км Kids Run – 2 км бягане само за деца от 4 до 14 г.

15 май 10:00 ч. (неделя) София – XL Плана 2022. 5,5 км/ 11 км и 16.5 км, ЗАПИШИ УЧАСТИЕ:

21 май 9:00 ч. София Западен парк, Варна, Бургас и Пловдив – Тематично с томбола на шоколади Benjamissimo Carob;

4 юни 9:00 ч. София Южен и Западен парк, Варна, Бургас и Пловдив, както и нашите сателити – Дари времето си на 5kmrun – Благотворително бягане.

САТЕЛИТИ 5kmrun

30 април 10:00 ч. Сателит Търговище: парк “Борово око“, Старт – Финалната зона е пред Художествената галерия „Никола Маринов“- Селфи отчитане на резултатите;

30 април  09:00 ч. Сателит Димитровград: парк “Марица“, Старт – Финалната зона е входа на парка.- Селфи отчитане на резултатите;

30 април  10:00 ч. Сателит Сливен: Старт – Финалната зона е пред лекоатлетическа зала „Васил Левски“- Селфи отчитане на резултатите;

30 април  15:30 ч. Сателит Несебър: Нов град, северната крайбрежна алея, под х-л „Парадизо“, ул. „Хан Крум“ 46 – Селфи отчитане на резултатите;

30 април  8:30 ч. Сателит Шумен: на шуменското плато – Селфи отчитане на резултатите;

1 май   (неделя) 10:00 ч. Сателит Благоевград – Селфи отчитане на резултатите;

1 май  (неделя) 10:00 ч. Сателит Разград със Зелена стъпка: Градски парк – Разград, стартът е пред Ронда – Селфи отчитане на резултатите.

Видяхте ли нашите екипи във фен магазина?

Разгледай нашите спортни артикули с бранда на 5kmrun, харесай нещо и си поръчай екип, така помагаш на бранда – помагаш и на 5kmrun!

Както знаете, покупките се извършват директно от специализираният сайт за професионална спортна екипировка на BRYZOS/ секция 5kmrun:

Поръчката е в рамките на три работни дни, освен това поддържаме готови наличности на склад.

*Не забравяйте, с покупките на наши фен стоки, вие подпомагате бранда и каузата на 5kmrun, благодарности и приятно пазаруване 🙂

За тези, които искат да ни подкрепят? Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Стани патрон на 5kmrun с еднократна сума от 24 лв. в брой или по банка, или дарявай на месечни вноски по 1 eur през PayPal:

2/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или

3/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и

4/ Като купувате Био енергийните геловете на МelliGEL

Списък на Дарителите: https://5kmrun.bg/dariteli/list

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Нашите патрони от измналите две седмици:

  • 14242 Любомира Николова 2022-04-26
  • 24996 Burt Knox 2022-04-23 1
  • 22668 Анна Фено 2022-04-23
  • 7567 Васил Николов 2022-04-23
  • 2772 Митко Клявков 2022-04-23
  • 24742 Явор Иванов 2022-04-21
  • 5712 Емил Благоев 2022-04-18
  • 2850 Боян Лефтеров 2022-04-16
  • 9858 Кристина Цветанска 2022-04-14

Нашите искрени благодарности за подкрепата!

2 Km Kids Run

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.

От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!

Детското 2 км бягане в гр. Варна и Пловдив!

След София и Варна, вече всяка последна събота на месеца, след Отборното на възрастните, децата от 4 до 14 г., ще участват в тяхно си бегаческо събитие и в Пловдив. Първото бягане (по изключение) за Пловдив е 14 май!

„5KMRUN НА СЕДМИЦАТА“

Име: Георги Кравейков (Гопето)

Баркод ID: 4175

Възраст: 24 г.

Професия/ работа: Спортен журналист

Брой участия: 245 (Бягане 242/ Доброволец 3)

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Георги Кравайков по известен като Гопето Петков от Кючук Париж…

Вижте цялото интервю на Гопето:

Нашите благодарности.

Ние имаме обещание и ангажимент 5kmrun, да бъде безплатен за всички и завинаги. Но нашият растеж и съществуване изискват значителна финансова подкрепа от спонсори (физически лица и най-вече компании), за да продължим да поддържаме 5kmrun безплатно.

Това е и една от причините, да ви изпращаме този бюлетин, който освен всичко включва реклама и съдържание от нашите доверени спонсори и партньори. Самият факт, че вие сте получили този имейл, значи, че допринасяте за бъдещото развитие и устойчивост на 5kmrun.

Ние наистина оценяваме вашата подкрепа и разбиране, благодарности.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)