Силян Тополски: Как се справяме в извънредната ситуация и корона вируса?

0

Име: Силян Тополски

Възраст: 64 г.

Общ брой бягания: 209

Къде те заварва това интервю? У дома съм. Работя от вкъщи.

С какви мисли в главата? Разумни ли сме хората в това извънредно положение? Дали всеки гледа от своята камбанария и не се съобразява с околните около себе си.

Една е гледката пред теб, когато си в подножието на планината, а съвсем друг е хоризонта, когато си на върха.

Какви планове ти провали тази извънредна ситуация? Отмениха се редовните бягания на открито. Отложиха се много различни организирани състезания по паркови и планински бягания. В 5 kmrun имам 209 участие. Отпадна и теоретично възможността за Почетен легионер с 250 участие до края на тази година 🙁

Как поддържаш физическата си форма? Когато трябва да стоим в къщи разбираме, колко много ни липсва движението.

Затова не ползвам асансьор: качване и слизане по стълби до третия етаж. Всекидневно ползвам велоергометъра. (вече не е „скъпа закачалка“) 🙂

Какъв хранителен режим си създал? Не се налага да променям режима си. Не съм пълен вегетарианец, като от десетина години предпочитам да консумирам предимно сурови плодове и зеленчуци, както и сурови ядки. Всяка сутрин пия прясно изцеден сок от цитрусови плодове – набавям си витамин С. Всеки ден ям по няколко скилидки чесън като дезинфектант  – дори да не помага в борбата с коронавируса, поне държи на „препоръчителна“ дистанция другите около мен 🙂

Какво правиш за почивка, отдих или хоби? Препрочитам „Постигни невъзможното“ от Ерик Ортън. С интерес прочетох „Методът на ледения човек“ от Вим Хоф и Кун де Ѝонг.

В Youtube има какво да се види от Ерик Ортън (за силата на мислите, за подобряване на техниката на бягане) и Вим Хоф (показва интересни дихателни техники и препоръки за закаляване).

В какво се състои и как отстояваш своето неприкосновено лично пространство? Питам се: кое е това „лично пространство“, което не можем да разделим с най-близкия си? Най-хубавите мигове са в споделено пространство.

Как се отразява новата ситуация на любовта и секса? Имам възможността да бъда по-дълго време с жена ми у дома. Всеки миг е уникален и прекрасен.

Каква е личната ти позиция, относно създалата се ситуация и предприетите мерки в страната? Предприетите мерки са трудни, но необходими. Около всеки от нас има по-възрастни хора, които са най-уязвими и трябва да ги пазим.

Какво е твоето мнение и виждане, относно болестта „корона вирус“? За мен като неспециалист в медицината болестта „корона вирус“ е тест за дисциплинираност  и отговорност пред близките и обществото.

Ако трябва да се посочи все пак нещо положително от така създалата се криза, според теб какво би било това? Как след години ще разказваме на потомството си, че сме стояли в къщи в продължение на дни като сме лежали, яли и спали за да спасим човечеството 🙂

Ако заемаш мястото на ген. Мутафчийски за един ден, какво ще направиш?

Ще се опитам да разясня, че след НОЩ (Национален оперативен щаб) идва ДЕН и ще обявя конкурс за тази позитивна абревиатура 🙂

Какви планове имаш, след преодоляване на кризата? Да отида във Венеция, за да видя чистите канали и лебедите, които плуват в тях. Последният път, когато бях там, нямаше лебеди и каналите не бяха чисти.

Да почувствам, че отново съм свободен и да измислям каквото си пожелая за бъдещето си. Забавно и шантаво е да фантазирам отвъд най-смелите си мечти.

Ще се радвам отново да бягам на открито с приятели/ съмишленици и след това на чаша бира или друго питие да си разказваме преживелиците си.

Забавна случка, смешка или нещо, което те е разсмяло за корона вируса?

Смях се от сърце на следния виц: „Всички излизат да разхождат кучетата си. Аз имам костенурка. Тръгнах сутринта – още съм в коридора“.

Благодарим ти Силяне, че сподели за нас в това интервю.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР