Следващият 5kmrun Сателит е гр. Благоевград

0

Благоевград (Скаптопара или Горна Джумая) е деветият по ред сателит на картата на 5kmrun!

В 1845 година руският славист Виктор Григорович на път от Мелник за Рилския манастир, посещава града и пише в „Очерк путешествия по Европейской Турции“: „…след като оставих село Семитлия, влязох в долина, украсена от градчето Джумая на река Струма. Нощта прекарах у гостоприемните му жители. Джумая има една църква „Въведение на Пресвета Богородица“ и неголямо българско училище.“

С два университета и два колежа, днес градът продължава, да бъде място на знание, просвета и много млади хора.

Първото организирано 5 км бягане в Благоевград, ще бъде на 28 март (неделя) от 10:00 ч. Нашето трасе ще обхване алеята към Парк Бачиново, както и около самото езеро. Старт-финалната зона и вече окончателното трасе, ще бъдат обявени в следващите дни.

Двама млади организатори, ще водят съботните бягания:

Венцислав Тренчев е любител спортист, занимаващ се с активни спортни дейности от град Благоевград. Студент е в Американски университет в Благоевград. Занимава се с фитнес и провеждането на индивидуални тренировки както и групови високо интензивни тренировки.

Дарина Станоилова е на 22 години от гр. София. В момента е студентка в Американския университет в Благоегврад, като преподава и уроци по английски език. В организацията на 5kmrun е още от самото начало. От 2018 води и съботните детски бягания в Южния Парк


Искаш ли да бъдеш част от екипа на 5kmrun? Вече можеш, да присъединиш своето населено място към картата на градовете на 5kmrun, виж как:

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)