Тоня Тонева: Как се справяме в извънредната ситуация и корона вируса?

0

Име: Тоня Тонева

Възраст: 30 г.

Общ брой бягания: 8

Къде те заварва това интервю? Вкъщи, с едната ръка държа служебния компютър с другата нося дъщеря ми, опитвайки се да чуя нещо от поредната служебна среща измежду „мамо, искам, искам мамо, мамо, мамооооо“

С какви мисли в главата? „Искам в офиса, Господи, искам да отворят яслите, искам си офиса, дано не го удължат” 😃 Истината е, че да работиш от вкъщи и да гледаш подивял тодлър (нещо средно между бебе и дете, още не може да гоовори много, но вече има свое мнение) е много изморително, по-трудно от всяко състезание, на което съм била, ако изобщо мога да го сравня.

Какви планове ти провали тази извънредна ситуация? В началото на годината застанах пред мъжа ми с един календар и му казах „Виж сега какво, тука има едни състезания: на тази дата ще съм в Стара Загора, на тази в Търново, после неделята ще гледаш Мария, че има едно маратонче…искаш ли да ме закараш до Пловдив да врътна едни 21к….“ Сега прекарвам уикендите със семейството ми, не правим нищо особено, но сме заедно и си прекарваме страхотно. Състезаниия ще има и догодина (дано!)

Как поддържаш физическата си форма? Бягам 😊 Може би не е най-правилното решение в случая, но това ми помага да си изчистя главата. Всяка сутрин ставам в 5 и бягам до 6, когато все още улиците са съвсем празни. Вечер също бягам по малко в квартала, като гледам да страня от хората и избягвам по-оживените улици. Опитвам се да правя упражнения вкъщи.

Какъв храниелен режим си създал? Не следвам хранителен режим. Хапвам повече плодове и се опитвам да пия повече чай.

Какво правиш за почивка, отдих или хоби? Готвя, много ме разтоварва. Напоследък имам няколко малки проекта за освежване на разни пространства вкъщи и пазарувам онлайн. Последното ми е страшна слабост. Също така чистя и подреждам – постоянно, ежедневно. Имам чувство че съм се сраснала с прахосмукачката. Така си почивам, не мога да седя много време на едно място и да бездействам. Това вероятно обяснява и защо тодлъра от въпрос 2 е толкова див.

В какво се състои и как отстояваш своето неприкосновено лично пространство? Откакто се роди дъщеря ми, личното ми простраснтво е съсредоточено в онзи един час на ден, в който бягам . Както вече споменах това не се е променило и надявам се, че няма.

Как се отразява новата ситуация на любовта и секса? Аз съм омъжена с дете – какъв секс?!? Шегувам се, разбира се. Прекарвам 24 часа в денонощето с мъжа ми и ако можех, щях да прекарвам още повече време с него. Той, милия, сигурно му се реве от ужас, ама такава е ситуацията, сори.  Ако не беше той (и бягането), щях да съм полудяла вече.

Каква е личната ти позиция относно създалата се ситуация и предприетите мерки в страната? Преди всичко – не мрънкам! (само на мъжа ми) Не е приятно, може би мерките са прекалено затегнати, не съм особено щастлива от това, че не мога да изведа детето ми навън,  да я заведа на лекар или да ида в планината, но не смятам,  че е редно да бягаме в парка и да се радваме, че сме прецакали системата. Това, последното, откровено ме дразни. И докато много от нас, които четем в тези редове, сме вглъбени в това, че не ни се позволява да тренираме някъде си, някои дребни бизнеси фалират, някои хора остават без работа, а други губят близките си. За това – аз не мрънкам.

Какво е твоето мение и виждане относно корона вирус“? Вече има твърде много хора с мнение и виждане по въпроса. Аз не съм вирусолог, не съм лекар и не съм изчела достатъчно за коранавируса, за да коментирам.

Ако треябва да се посочи все пак нещо положително от създалата се ситуация: имам повече време за семейството си.

Ако заемете мястото на ген. Мутафчийски за един ден, какво ще направиш? Нямам отговор за въпроса. Не искам да си представям да заема мястото му дори за ден.

Какви планове имаш, след преодоляване на кризата? Преди всичко ще си взема отпуск и ще избягам от София. Бетона ми е в повече напоследък, бих прекарала повече време сред природата.

Благодарим ти Тоня, че сподели за нас в това интервю.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)