Три стъпки към успеха на Иван Загоров

0
14218023_1054330761302526_85963500_n[message_box title=“В името на успеха…“ color=“red“]е още един начин да помогнем на начинаещите бегачи да взаимстват от опита на успешните, да последват техния пример и да се изкачат на почетната стълбичка.
[/message_box]
Иван Загоров е добре познато лице от съботните бягания в Южния парк на 5kmrun. Избягал е с нас 280км. Периодично участва и в месечните издания на XLkmrun и често се класира сред първите трима.  Тази година спечели състезанието Западен парк (18.3 км) и Плана (16.50 км). В Парк Врана (15.15 км) взе трета награда.
Късметлийското му число, обаче, най-вероятно е 7: тренира всеки ден от седмицата – 7 от 7, а личното му постижение на 5 км е 17:17.

Първа стъпка: Желание
Това е най-важното може би, защото за да постигна дадена цел трябва да имам желание да го направя. А за да направя нещо, трябва да вложа и капка любов ? , така както гласи и един мой девиз: „Когато нещо се прави с любов, то винаги личи.“
Втора стъпка: Мотивация
От първата стъпка идва втората, така до маратон ? всъщност получавам мотивация, че непрекъснато желая да подобрявам себе си, но също така мотивацията идва от подкрепата на най-близките хора до мен -семейство, приятели, съотборници и треньор. Но също така и когато се бяга в група, мотивацията е също голяма, защото много често ми се е случвало да съм уморен от работа и да не ми се излиза, но решавам, че няма да изоставя компанията и затова обувам маратонките и екипчето и излизам за крос. В началото ми се иска да спра, но си казвам хайде още малко, а след това унесен в приказки с групата не усещам как сме си навъртяли кросчето, а на мен не ми се иска да спирам и кроса, и разговорите, защото с хубави хора, обърках бегачи  ?  стават хубави приказки и добри кросчета.
Трета стъпка: Постоянство
Тренирам всеки ден от седмицата 7 от 7, а много рядко 6дни. За да си подобрявам резултатите и постиженията, трябва да съм редовен било на пистата или във парка всеки ден, даже понякога и два пъти на ден. Но трябва и да се почива, само на газта не става, но не трябва да се прекалява с почивката, защото силните резултати и състезания искат постоянство. Или както обичам да се шегувам с един виц, но си е реалност: „Само с почивка и лежане не става, трябва и да се бяга“ ?
ivan zagorov 2
Росица Белева

Росица Белева

Редактор at Running Academy
Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".
Росица Белева

Latest posts by Росица Белева (see all)

Share.

About Author

Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".

НАПИШИ КОМЕНТАР