Три стъпки към успеха на Цветелина Кирилова

0

[message_box title=“В името на успеха…“ color=“red“]е още един начин да помогнем на начинаещите бегачи да взаимстват от опита на успешните, да последват техния пример и да се изкачат на почетната стълбичка.[/message_box]

11204924_1284678624891067_417898906600651411

В началото на 2016 година 5kmrun посрещна още една успешна професионална лекоатлетка. За първи път в Южния парк с нас бяга олимпийката Цветелина Кирилова. Видяхме, че с лекота финишира 2-ра при дамите и показа завидна форма. Но идеята на Цвети не беше да мери сили с непрофесионални бегачи, а да ни вдъхнови и мотивира за по-добри резултати. А най-бързите от вас усетиха какво е да бягаш редом с национална рекордьорка на 1000 м в зала и полуфиналистка на 400 м с препятствия на Игрите в Пекин.

icb_9983-copy

Спортната кариера на Цвети сега продължава като кондиционен треньор на националния отбор по художествена гимнастика. Тренира и състезатели по лека атлетика. Ето какво ги съветва:

„Любов, постоянство и умствена нагласа са моите три стъпки към развитието, узряването или успеха“.

Любовта ми към бягането е безмерна и докогато дишам винаги ще бягам. Бях на 7 години, когато се сблъсках с тази велика спортна наука – бягането. Много са моментите, които с думи не могат да се опишат.

Постоянството ми помогна да се усъвършенствам спрямо Световните сили, да бягам рамо до рамо с тях и да устоявам на всички несгоди. Колкото и да си талантлив, не си ли устойчив и постоянен, нещата на върхови постижения не се получават. Моделираш, растеш, растеш и в един момент узряваш за това което наричаш успех.

Умствената нагласа ми помогна да опозная себе си и това което съм. Не обичам да се състезавам със себе си, но винаги излаза алтернатива и поставях цел, която да следвам. Станах майка на две деца и постоянно бягах, по време, след, преди бременността и в момента на 39 години не угасва тази любов ?

cveti

Росица Белева

Росица Белева

Редактор at Running Academy
Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".
Росица Белева

Latest posts by Росица Белева (see all)

Share.

About Author

Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".