Управителят на МБАЛ Св. Мина Пловдив за Благотворителното бягане за майките и децата от АГ „Весела“.

0

Г-жо Горева,  бихте ли разказали с няколко думи за АГО „Весела“ на МБАЛ „Св. Мина“, гр. Пловдив?

Отделението по акушерство и гинекология, което се намира в момента на ул. „Весела“ №3, започва своята дейност през месец април 1979 година, като едно от най – модерните отделения в гр. Пловдив. То представлява самостоятелна триетажна сграда, в която са ситуирани патологична бременност, родилна дейност, гинекологична дейност и Неонатология.

Отделението е било база за обучение на редица от именитите акушер – гинеколози в гр. Пловдив, като много от известните личности са избрали точно това отделение за гинекологични операции, други за раждане на своите деца.

Към днешна дата отделението се управлява от Д-р Фадул, който притежава дългогодишен опит в оперативната акушеро-гинекологична дейност и старша акушерка Любомира Тошева, която е с над 20 годишен опит и е доказан професионалист.

Какво значение има Дарителството за АГО „Весела“ на МБАЛ „Св. Мина“?

„МБАЛ „Свети Мина“ – Пловдив“ ЕООД осигурява, чрез дейността си достъп до специализирани медицински услуги и оказва съществено влияние върху  здравните услуги като цяло в община Пловдив и то главно на различни социално уязвими групи от населението на общината, в областта на акушеро-гинекологията и неонатологията.

В лечебното заведение се работи с амортизираната апаратура, която не отговарят на съвременните нужди, свързани с качествено медицинско обслужване на пациентите, които остро се нуждаят от лечение, което не са в състояние да заплатят, ако потърсят медицинска помощ в частни лечебни заведения. Наличието на „МБАЛ „Свети Мина“ – Пловдив” ЕООД представлява ключов фактор за защита на живота и здравето именно на социално слаби и уязвими групи граждани.

Лечебното заведение има неотложна необходимост от закупуване на медицинска апаратура, която не може да закупи със собствени средства, поради което дарителството има ключово значение в осъществяването на намеренията на ръководството.

Защо точно Операционна маса, Операционна лампа, Перфузор и Пациентен монитор и как тази апаратура, ще промени Вашата ежедневна работа в АГО отделението?

Апаратура не е подменяна от приблизително 30 години и е посочена от самия персонал, тъй като е изключително необходима за АГ отделение. Операционната маса е необходима за правилно позициониране на пациента и гарантира безопасност и сигурност по-време на операция. Операционната лампа дава възможност за лесен и гъвкав контрол на всички функции от хирургическия екип или с други думи способства за подобрена работната среда в операционната зала.

Пациентен монитор е необходим, тъй като чрез него се осигурява по-бърза и по-добра информация за овладяването на пациента, като се следи неговото състояние. А Перфурзорът се използва за вливане на определени медикаменти като отчита скоростта на дозирането им, т.е.  с изключителна прецизност на вливанията за точно изчисляване на лекарствената доза спрямо килограмите на пациента. Тези два апарата са нужни за новородените.

Наличието на по-добра апаратура и оборудване на територията ни, ще даде възможност на лечебното заведение да предостави на гражданите адекватна здравна помощ за социално слабите пациенти, а оттам ще направим ценен принос в нашата мисия да помогнем на нуждаещите се неплатежоспособни пациенти в осигуряването на безопасно и качествено медицинско обслужване.

Какво ще пожелаете на майките в отделението и участниците на 5kmrun?

На всички бъдещи майки пожелавам преди всичко да бъдат здрави, търпеливи и с любов да се грижат за своите рожби.

А на участниците на 5kmrun пожелавам здраве, вдъхновение и да продължават да подкрепят такива благородни каузи, свързани с подобряването на качеството на здравеопазването в нуждаещите се  лечебни заведения, защото общинското здравеопазване е най – пренебрегвано, но и най – необходимо, тъй като обслужва социално уязвимите групи от българското население, хора в неравностойно положение, малцинствени групи, а също така поема и много тежки и социално значими случаи и заболявания.

Изключително съм благодарна на организаторите на 5 км РЪН и на всички участници за високо хуманната инициатива относно събиране на средства за закупуване на апратура в АГ отделение с дейност Неонатология на МБАЛ „Свети Мина”.

Чрез Вашата дарителска акция ще успеем да обновим част от медицинското оборудване на самото отделение, където се дава началото на живот и биват обгрижвани новородените с техните майки.


Визитка:

Икономист по професия, Мария Горева работи в лечебното заведение от 2010 година.. От тогава е част от екипа, с който и до ден днешен продължават да полагат усилия за заздравяване позициите на болницата.

Наследих добър лекарски екип и въпреки трудностите, пред които сме изправени, специалистите имат ентусиазма и към днешна дата да упражняват професията си именно в МБАЛ „Свети Мина“ ЕООД. Благодаря на всички работещи в „МБАЛ „Свети Мина” за доверието“!

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)