Финансиран дългосрочен проект от Обществения борд на TELUS International в България

0

С гордост и признание съобщаваме, че 5kmrun получи целево дарение за подпомагане дейността на нашата организация и по-конкретно за организация и провеждане на ежеседмичен 2 км Kids Run за деца от 4 до 14 години.

Общественият борд на TELUS International в България подкрепи нашият дългосрочен проект за най-малките ни бегачи – бъдещи и настоящи участници на 5kmrun!


Историята на 2 км Kids Run:

С подкрепата на NN Bulgaria, 2km Kids Run стартира през 2015 г. с честота на провеждане 1 път месечно. От м. април 2018 г. детското ни бягане се провежда целогодишно (всяка събота), веднага след финала на възрастните в Южен парк.

Към момента нашето, абсолютно безплатно 2 км детско бягане е единственото в България, което се провежда целогодишно – 52 пъти през годината. Това дава възможност на децата още от най-ранна възраст, да изграждат трайни навици, дисциплина и спортна култура.

2km Kids Run е свободно за участие на всички деца без значение пол, възраст, етническа принадлежност и тн.

На това детско бягане, ние създаваме идеални условия и подходяща среда за откриване на спортни таланти. От тук децата получават потенциален шанс, да започнат своята професионална кариера на състезатели.

Тук, може да срещнете редовни малки участници от много държави: Франция, Германия, Русия, Украйна и др. Същите условия за социализация се отнасят и към родителите, които водят децата на детските бягания.

Редовен спорт и занимание – 2km Kids Run е реална възможност родители и деца, да прекарват повече време заедно и на открито в една прекрасна и позитивна среда, от където се създават и подхранват семейните ценности, така необходими на всяко нация.

От името на 5kmrun, 2km Kids Run, родители и всички големи и малки участници, изказваме нашите искрени благодарности към благодетелите от Обществения борд на TELUS International в България.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)