Шумен се присъединява към семейството на 5kmrun :)

0

„Оттука започва България“ е мотото на Шумен, който пази духа на първите създатели на Българската държава, строили столиците Плиска и Преслав.

Първото организирано 5 км бягане в класацията на 5kmrun Selfie официално ще стартира на 13 март от 8.30 часа и заради този ранен старт шуменци са се нарекли Shumen Early Runners. Трасето ще бъде на шуменското плато – чист въздух и тишина над града.

Ето карта на маршрута:

Трима са нашите представители за Шумен:

Ирина Павлова

На 48 години, работи в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато. Започва да тича преди повече от 20 години за да отслабне с 35 кг, но постепенно бягането става част от ежедневието й. Включва се в множество състезания по планинско бягане, основно на олимпийския принцип – важното е да участваш, а не да побеждаваш.  „Бягайте за удоволствието от движението и за радостта от общуването със съмишленици“, споделя Ирина Павлова

 

Помощник – Захари Николов

Иновативен учител по информатика в СУ “ Панайот Волов“ – Шумен. От години се занимава с колоездене, член на велоклуб „Илчов баир“ – Шумен, участник в множество състезания у нас и в чужбина. Отскоро запален по бягането.

 

Помощник – Светлозар Ненов

Ветеринарен лекар, активен планинар и бегач. Неговото мото е „Винаги напред и нагоре!“

 


Искаш ли да бъдеш част от екипа на 5kmrun? Вече можеш, да присъединиш своето населено място към картата на градовете на 5kmrun, виж как:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)