5 камаран на седмицата: Даниил Дукат

0
Професия/ Работа? IT консултант
Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Даниил Дукат, на 40 г, баща на 4 деца, 3 от които също бягат, а 4-та я чакаме да проходи, за да я включим и нея. Фен съм на триатлона, а покрай него – и на бягането, и на колоезденето, на плуването и всички други спортове предполагащи дългосрочни мъки и страдания 🙂
От кога бягаш? От дете – първата 5 км дистанция я пробягах на 9-10 години в Хавана, Куба.
Какво ти харесва в 5kmrun? Освен готините хора, добрата атмосфера, постоянството в организацията, много ми харесва това, че има страхотни условия за участие на децата. Според мен това е много важно – от малки да свикват да спортуват и да се наслаждават на процеса.
Как 5kmrun промени твоето бягане? След голяма пауза – няколко години, през които не съм спортувал въобще, точно едно от бяганията на 5kmrun  ме върна към спорта – беше нощното бягане по бул Брюксел през 2016 г. Много ми хареса и от тогава не съм спирал.
Какво мислиш за доброволчеството? Много е важно за всеки човек – все пак не трябва само да взимаш, но и да даваш. А пък най-добре когато има и готини условия за доброволчеството – точно както в 5kmrun.
Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих добавил още няколко пъти бягане на обратно – много ми хареса. А също така бих се радвал да има някакво по-лудо събитие – от типа “Да постигнем рекорд на Гинес за най-много хора тичали 5кмрън в България/Европа/Света” или нещо подобно 🙂
Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея  се с това, че успях да запаля децата ми (тези, които могат да ходят) да спортуват и да ходят редовно на 5kmrun. Не е лесна задача, но пък сега – дали е жега, студ, вали дъжд, сняг, градушка, има земетресение, посещение на НЛО или поредният край на света – събота ли е, отиваме на 5кмрън 🙂
Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Повечето забавни случки са свързани с децата ми. Наскоро, след като стана по-топличко, започнах да бягам без ветровка (синя на цвят). Малкият ми син, който засега тича само детското бягане, винаги отива да аплодира на завоя до старта, и е свикнал да ме вижда със синьо горнище. Минавам аз с една сива тениска, давам му пет, поздравявам го, а той след това вика на майка си – “къде е тати, така и не го видях?”.
Благодарим ти Дани за това интервю, очакваме я на Kids Run и най-маката представителка на семейството 🙂
5kmrun
Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)