250 бягания на Стефка Андреева

0

Стефи, ти си един от все още малкото участници, който е достигнал своите 250 бягания на 5kmrun. Сега, от днешна дата, как изглежда нашето съботно бягане в сравнение с далечната 2013 (2014) година? Какво се промени, какво остана и до днес?  Както повечето неща в живота търпят развитие (за щастие :)), така и 5kmrun не изостава. Наред с новите инициативи, трасета и други, това, което мен ме радва е, че все повече хора опитват бягането, а 5kmrun определено увлича.

Промених се и аз. Станах от човек, на когото приятелите не звънят преди събота на обяд, защото спи – в човек, на когото приятелите не звънят преди събота на обяд, защото бяга 🙂

Какво остана? – Остана гъделът при вида на стотици хора, бързащи с усмивка към старта; после тупащи крачета след сигнала за старт; усмивките след финала.

Когато чуеш „5kmrun“, какво или кое е първото нещо, което изниква в съзнанието?Позитивно изживяване. Отдавна използвам събитието да се заредя с усмивки и добро настроение.

В какво са се превърнали съботните 5 км бягания за теб? В задължително начало на уикенда, а сега, когато съм в майчинство – направо си е начало на седмицата 🙂

Тук си мисля и за организаторите. Повечето от тях са бегачи, а не могат да се насладят на емоцията като нас. А от друга страна – ако аз пропускам някоя и друга събота, те май не 🙂

Хиляди благодарности за това!

50, 100 и 250

Каква е разликата между 50 и 250 Почетен легионер?Първите 50 са най-трудни 🙂 Имало е случаи, в които трудно се мотивирах да отида на старта. След това някак си ми стана много уютно с 5kmrun и годините се заредиха 🙂

Като стана дума за уют…наскоро смених Южен със Западен парк и открих, че и тук е страхотно. Много повече познати, много повече усмивки, страхотно трасе, по което рядко има насрещно движение. Та: Ако искате да бягате в страхотна приятелска атмосфера по мекичко (почти като дивана вкъщи)- заради липсата на асфалт:  Западен парк е решението 🙂

Какви качества и каква мотивация, трябва да притежава един човек, за да участва в 250 бягания на 5kmrun?Вероятно постоянство и спортна страст?!

За мен, като лаик бегач, тези 250 бягания минаха в усмивки, много забавление, приятели и какво ли още не… Наистина 5kmrun е „много повече от бягане“.

С какво или в какво 5kmrun успя да те промени? Накара ме да правя още стъпки след като ми е станало тежко, а това се оказа много полезно в 5км+ бягания, а и в живота 🙂

Освен физическите аспекти на спорта, научих, че дори забавлявайки се, може да се обърне внимание на много важни неща. Като да си сложа мустаци или шарена перука или розова поличка?!? А повечето от тези неща са символ на нещо много сериозно (и често страшно), за което всеки трябва да се замисли. 

Незабравим момент, скъп спомен или случка, която те е развълнувала, свързана с 5kmrun?Наскоро се сетих, че в началото много се мъчих да догоня Бойка Арсова и Димитрий Акчарлиев, а сега, след раждането на дъщеря ми, отново почвам от нулата и отново изучавам гърбовете им (Не са мръднали :))

Нещо за финал? Искам да пожелая на всички много позитивни моменти и здраве! Следвайте целите си, но нека пътят към тях да е удоволствие:)

Благодарим ти Стефи, напред, до следваща спирка номер 500 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР