5 камаран на седмицата: Албена Бояджиева

0

Професия/ Работа? Работя като офис сътрудник във фирма, занимаваща се с внос и дистрибуция на стоки за алпинизъм, спортно катерене и работа на височина.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Албена Бояджиева, родена съм в град Троян преди 47 години, но като дете не ми беше разрешено да спортувам, защото свирех на пиано и не биваше да пропилявам таланта си 😊. Затова сега си наваксам.

Преди десетина години съпругът ми ме научи да плувам, а дъщеря ми – да се гмуркам. Покрай работната среда – намерих компания за високите ни сини планини. А най-новата ми спортна активност са халки и въздушен обръч.

От кога бягаш? Бягам от 2015. На курсовете по катерене в зала се запознах с една жена,   с която станахме свръзка. Изкарахме две нива, след това катерихме още  почти една година.  Но след като и двете си признахме, че ни е страх да отидем на скали и катеренето в зала започна за ни омръзва, за да не изгубим възможността да спортуваме заедно, тя ме мотивира да тичам с нея. До този момент опитите ми да тичам повече от 3 км, бяха неуспешни. Така започнах с нея в Борисовата градина в събота и неделя, а през седмицата и в кварталния малък парк. Скоро обаче разбрах, че асфалтовото тичане не ми върви и реших да се пробвам по дивите пътеки на Западен парк.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Търсейки компания и стимул за по-дълги бягания, се присъединих към съботните събирания  с 5кмрън в Западен парк.  Започнах да участвам в XL форматите, за да придобия информация за маршрути в ниската част на Витоша и околностите около София.  Мисля, че първия ми  XL беше в Драгалевци през юли 2017. Още го помня. Горещо и супер екстремно.

Как 5kmrun промени твоето бягане? По природа съм хедонист. Търся забавната и красива част от живота.  А в Западен парк на 5 км рън се събират най-яките, позитивни и шарени хора, с които живота ме е срещал някога. В този смисъл,  моето бягане стана още по-забавно, макар и само в събота сутрин.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Селфи – може би на маратона във Валенсия.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Не бих променила нищо.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Успехи в тичането нямам, все още не мога да достигна време под 27минутина трасето в Западен парк😊, но се старая всеки изминал ден да е по-осъзнат и по-осмислен най-вече в личен план.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? О, много се смях на себе си, когато една събота, на старта в Западен парк,  гледайки в часовника, се спънах в колчетата на старт / финала, паднах и се включи SOS режима на часовника, с въпрос – имам ли нужда от помощ, да изпраща ли спасителен екип???

Благодаря за поканата, бъдете здрави и все така отдадени на каузата и на живота!

Благодарим ти Бени за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)