5 камаран на седмицата: Александрина Бахнева

0

Професия/ Работа? Психолог, ВМА-СОФИЯ, Лаборатория за психично здраве и превенция, отделение по консултиране, психотерапия и кризисни интервенции.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Александрина Бахнева, семейна с двама пораснали синове на 30 и 26 години. Освен професионалните ми интереси се интересувам и от музика, танци, плуване,  E-fit, колоездене и през последната година и половина и от бягане.

От кога бягаш? Преди февруари 2020 година, никога не съм бягала, т. к. в училище не бях добра в тази дисциплина и бях решила че не го мога.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Съпругът ми цял живот обича да бяга и аз винаги съм го придружавала, но на 22 февруари миналата година, след дълги опити да ме убеди, че това е много приятно, се реших да пробвам. Това което много ме подкрепи в тази насока беше инструкцията, която се дава на всички, които за първи път бягат. Силно ме впечатли нещо което каза Жоро Станилов): „…Няма значение как ще изминете това разстояние, важно е да го направите!“

Всеки един от нас си поставя някакви малки цели и в случая бягането се оказа една такава цел. Цел с която сам на себе си показваш, че няма невъзможни неща, всеки път си поставяш нещо ново и когато го направиш си успял да изкачиш следващия Си връх. Е аз си имах и своята малка хитринка, винаги стартирам в последна, за да преодолея психологичната преграда от това че ще бъда изпреварвана.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5км рън ме научи да бягам! Преди не можех, а сега мога.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? В момента съм на нашето черноморие това което искам да направя е да пробягам едно 5 км рън селфи между Балчик и Албена.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? До този момент изключително съм впещатлена от организацията и то не само в София, но имах и честта да бягам в Морска градина Варна и морска градина Бургас. Човек наистина се чувства топло и уютно и е приет такъв какъвто е. А най-вече ПОДКРЕПЕН. Какво по-прекрасна и по-добро от това?

Личен успех или постижение с което се гордееш? Моето най-голямо постижение беше петото ми бягане в 5км рън, когато пробягах цялото разстояние без да имам периоди в които да ходя. Думите трудно могат да изразят емоцията която изпитвах тогава. Това ми даде увереност че бих могла да си включа и на по-дълги бягания. Участвах на маратона на София през 2020 и на маратона във Варна през май 2021.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Най-забавно ми беше, когато избрах да бягам с незрящо момиче и бях с кучето си Киара. Оказа се, че момичето тренира лека атлетика, и вместо ние да се съобразяване с нея, през цялото време тя се съобразяваше с нас. Опитвах се да поддържам нейното темпо и на финалната права и казах: „Ти си, стига сме те бавили… 🙂 Иииииии тя ни отвя. Киара я следваше, а аз бях благодатна, че имах огромната чест да споделя бягането си с нея. Благодарих и след финала за специалното бягане което ми подари. Наистина се почувства щастлива и благодатна.

Още един път благодаря за вниманието и честа които ми се оказват. Поредното потвърждение, че сте невероятни.

Благодарим ти Алекс за това интервю, успех! 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)