5 камаран на седмицата: Александрина Чакърова

0

Професия/ Работа? Професия – идиот на пълен разботен ден, иначе съм последна година в училище, после ме чака още много учене докато имам възможността да работя, това което искам.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Александрина с някой от вас се познаваме, а с други не. Тези които ме познават знаят, че имам различни интереси, голяма част от тях са свързани със спорта, а други не точно, да кажем, че обичам да знам малко повече от останалите, уча много, бягам не малко и през свободното си време се чудя какво да правя с живота си.

От кога бягаш? Бягам от лятото на 2019 г. Обичам да предизвиквам себе си по различни начини, а бягането беше едно от най-далечните за мен неща, като по-малка съм се занимавала с различни спортове плуване, тенис, баскетбол и езда, но бягането беше нещо, което нямах никакво желание да правя. Така един ден видях реклама на билборд на Софийския маратон и реших, че ще участвам на 10км. Започнах да бягам, разбрах че идея си нямам какво правя, дойде деня на Софийския маратон, тръгнах бързо и едва стигнах до финала, но успях да превъзмогна себе си благодарение на силните емоции и всички бягащи около мен. Две години по-късно още не знам точно какво правя, но знам, че вече бягането е част от мен и нямам никаво намерение да спирам.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun?  Нямах познати бегачи, а вече бях започнала да бягам по-често и търсех различни събития, така попаднах на 5км рън. Оказа се много повече, от което очаквах. Запознах се с различни прекрасни хора, мога да каже че много от тях ме накараха да осъзная, че бягането е много повече от спорт и начин на живот.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Започнах да бягам по-целенасочено, благодарение на различните съвети на някои от бегачите.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Не се бях замисляла, но защо не някъде на топло, по пясъка на някоя дълга плажна ивица?

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Когато нещо е хубаво, няма нужда да го променяме.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За някои може да е малко скучно, но за момента най-значимото ми постижения е че успявам да съм отличника на випуска си и същевременно ми остава време за спорт. В бягането се горедея най-много с това, че преди едва бягах нормативите си по физическо, а сега има моменти в които като започна да бягам не искам да спра. Все пак съм само на 18, тепърва ми предстои да реализирам целите си.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Толкова забавни моменти, а не знам какво да разкажа… Определно най-смешните моменти са през зимата, когато едва ходим, защото всичко е замръзнало, но въпреки това всички започваме да бягаме, и виждаш покрай теб, как всички залитат в различни посоки.

Благодарим ти Алекс за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)