5 камаран на седмицата: Анастасия Кънева

0

Професия/ Работа? Занимавам се с административна работа в охранителна фирма

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Анастасия Кънева, на 34 години от Бургас. Обичам спорта и се занимавам непрофесионално с балет, пол денс, а от скоро и с тичане. Пътешествията са също друга моя страст.

От кога бягаш? Бягам от около една година. Като ученичка съм тичала кратки разстояния и не редовно и дори в този период съм участвала в състезания, на които съм се класирала на челни места. Всъщност винаги съм харесвала бягането, но все ми е било трудно с мотивацията. Като дете съм се занимавала с различни спортове като акробатика, бокс, карате, танци, но всичко бързо приключваше. Сега вече съм доста по-постоянна и отдадена на спортовете, с които се занимавам.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Преди малко повече от година в балетната школа, която посещавам се запознах с две активни участнички на 5kmrun – Станимира Желязкова и Елица Карагьозова. Споделих им, че имам желание да тичам с тях, но до тогава вярвах, че не мога избягам 5км. Отне им почти цяло лято, но те успяха да ме убедят, че ще се справя и ме мотивираха да застана на старта и когато го направих доказах на себе си, че всъщност мога 😊

Как 5kmrun промени твоето бягане? Моето бягане се промени с това, че стана редовно, а редовно стана заради хората и атмосферата, която се създава на 5kmrun. Проявих желание да бягам не само в събота, но и през останалите дни от седмицата. Придобих смелост да се записвам на състезания и да надграждам възможностите си. Но най-вече 5kmrun ми показа, че бягането с приятели е много по-забавно.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Много ми харесва идеята за съчетание на две любими мои хобита – бягане и пътешествия. Всъщност бих бягала на всяко ново място, което посетя. Планирала съм и едно предстоящо Selfie в Италия, за което нямам търпение, защото ще бъдем голяма група приятели от 5kmrun общността.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Смятам че всичко е много добре организирано и не бих променила нищо.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За себе си мисля, че постигнах добър прогрес за една година от това да не мога да тичам 5км, до там че да избягам първия си маратон. Това е нещо, за което дори и не бях мечтала.

Като личен успех приемам и това, че успях да вдъхновя не малко свои приятели, които започнаха да бягат на 5kmrun и като цяло да спортуват повече. Точно както вдъхновиха и мен в началото.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не се сещам за конкретна случка. Винаги е забавно и всички са толкова положително настроени. Рядко съм сама по трасето и почти винаги има някой до мен, с който да си говорим или просто да си тичаме заедно. Дори има моменти, в които не мога да бягам, поради някаква причина, но аз пак съм там, заради хората, емоциите и усмивките 😊

Благодарим ти Стаси за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)