5 камаран на седмицата: Анита Димитрова

0

Професия/ Работа?  – Консултант съм в ИТ компания.

Представи се, кажи нещо за себе си? – Казвам се Анита Димитрова, на 35г. От София. Обичам да пътувам по света, да изучавам чужди езици като хоби и да ям хубава храна в приятна обстановка. Цял живот се занимавам със спорт в свободното ми време – играла съм повече от 10 години в ансамбъл за народни танци, имам опит с няколко години кросфит тренировки, а в момента съм открила комбинацията от йога, плуване и тичане като най-подходяща за състоянието на духа и тялото ми.

От кога бягаш? – Честно казано, преди да започна да тичам с 5kmrun, мразех да тичам. Винаги съм спортувала, но тичането никога не е било част от моята спортна практика. Зарибих се по този спорт именно благодарение на вас!

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun?  – В предишната фирма, в която работех, решихме да участваме малка група колеги на едно благотворително тичане от 5 километра в Южен Парк, беше в края на Октомври месец 2019 година. Там за пръв път през живота ми изтичах 5 километра без да спра, за моя голяма изненада. Една от колежките ми сподели, че ходи да тича всяка събота сутрин по 5 километра по същото трасе в парка с 5kmrun, където се събират над 200 човека и е много весело. Следващата събота сутрин и аз бях на старта на 5 км рън – отидох сама, без да познавам никого, отново тичах без да спра, а адреналинът ми беше супер висок, виждайки колко много хора има около мен!  Смешно е, че първите няколко тичания изобщо нямах идея за какво ми дават този баркод след финала – гледах го, след което го връщах, без да се чекирам. Така първите 4-5 бягания на 5кмрън са ми инкогнито  – не се водят в никоя статистика 😊 В последствие открих мои познати и приятели на тези тичания, свалих си 5kmrun приложението и оттогава не мога да си представя да пропусна съботно тичане!

Как 5kmrun промени твоето бягане? – 5kmrun ме мотивира да тичам всяка събота именно заради страхотната организация и заради хората, които срещам там – след повече от година вече смея да нарека някои от тях мои приятели. В условията на социална изолация заради пандемията създаването на нови контакти си е направо лукс. 5kmrun ми помага да съм в добра физическа и психическа форма, именно заради социалния формат на събитието, който предполага срещи с много и различни хора на живо.

Къде би ти се искало или плануваш да пробягаш едно 5kmrun Selfie? – Мечтая си да тичам в Италия и Франция – двете мои най-любими дестинации за пътуване, а също така и където и да е по света. Покрай хоум офис работата ми хрумна идеята да обиколя градовете в България, в които има 5кмрън организация.  Вече бях в Бургас и Варна, опитах трасетата там  – много е красиво да тичаш в морска градина! Остава ми трасето на 5kmrun Пловдив – мисля на пролет да поработя от някой хотел в Капана и да тичам на Гребната база с другите 5км-рънци 😊

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? –Организацията е супер, а аз бих съдействала за намирането на повече спонсори и подкрепа за 5кмрън, за да ви има! Бих направила повече тичания с българско хоро за загрявка – в момента такова има само веднъж в годината. Аз бих го организирала покрай всеки по-голям български празник, както например сега, в навечерието на 3-ти Март.

Личен успех или постижение с което се гордееш? – Изключително много се гордея, че успях да защитя престижното първо място на корпоративната щафета, категория жени, за фирмата, в която работя в момента! Моите колеги са били шампиони няколко поредни години на това състезание и през Октомври 2020 на мен се падна честта да съм в представителния отбор – фаворит. Отговорността беше голяма и нямаше място за бавно тичане и слаб резултат- раздадох се на макс! Със сигурност редовните ми тичания с 5kmrun са допринесли за страхотния резултат, както и екипната работа с останалите ми колеги, които са супер интелигентни и готини 😊

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?  – Ами .. май аз съм човекът с най-много припадания на финала на 5kmrun, падания по трасета, рани, кръв, травми … Забавно е, че миналото лято успях да колабирам на финала на 5kmrun в Бургас и малко след това в София. Тази година след тичането по трасето във Варна директно отидох в спешното там, защото не можех да стъпвам на левия ми крак от болка. Оказа се, че имам тендовагинит на глезена и още се възстановявам от него.  Така де – разписала съм се в няколко областни града с моя каръшки опит в тичането 😊  Предстои ми Пловдив – да се готвят хората там да викат линейки  – това в кръга на майтапа, разбира се!

В заключение бих искала да благодаря на вас, организаторите, че създавате тези събития и мотивирате толкова много и различни хора да са активни и здрави. Благодаря и за поканата да дам това интервю, за мен е чест да бъда Почетен Лгионер на 5kmrun.bg и да ви познавам!

Благодарим ти Ани за това интервю, успех! 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)