5 камаран на седмицата: Анна Ванчева

0

Професия/ Работа? Завършила съм Геофизика, но се занимавам с мода и съм управител на бутик за луксозни дрехи.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 41 години съм от София, майка на две деца и горд собственик на 3  броя домашни любимци (куче, котка и морско свинче)

От кога бягаш? Бягам от три години и половина. Искрено си признавам, че до преди това ненавиждах да тичам. Редовно казвах, че това не е моя спорт и никога не бих станала рано сутрин да тичам (човек никога не бива да казва „никога“)

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Имам късмета да живея на входа на Западен парк и доста често, когато тичах събота сутрин, засичах голяма група хора да тичат. Тогава нямах никаква идея всъщност защо тези хора тичат заедно, докато не започнах да се засичам често с един от редовните участници на 5kmrun Западен парк- Георги Тодоров. В продължение на половин година той ми обясняваше колко е хубаво, как ще ми хареса, и  колко добре ще ми повлияе чисто социално, защото до този момент аз си тичах предимно сама. И така една октомврийска сутрин аз реших, че ще ида да ги видя тези 5kmrun. Никога няма да забравя това тичане, толкова много дадох от себе си, че едва наскоро успях да си подобря времето от тогава. На финала ми беше лошо и ми се повръщаше. Следващите 8 месеца не повторих до лятото на 2020г, когато един приятел ме нави да дам втори шанс на тези съботни 5 километра и това беше най-добрият втори шанс, който съм давала.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Не знам дали чисто като бягане го промени( говоря за бързина и техника), но промени всичко останало. 5kmrun ми даде социалната среда, която ми липсваше в моето обкръжение. Донесе ми невероятно много запознанства с хора с които делим една страст. Даде ми тази капка смелост да се записвам на различни състезания и ми помогна да стана „разпознаваема“ в тези среди, което донякъде, а може би и доста ми помогна да бъда приета в една от най-големите бегачески общности в света, тази на  Asics Frontrunner.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? По всичките 800км на  Ел Камино де Сантяго

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променила? Нищо. Направили сте страхотна организация, която се е доказала във времето, а както има една приказка „когато отбора печели, промени не се правят“

Анна, ти си един от „патроните“ (регулярните дарители) на 5kmrun! Какво те накара да станеш патрон и всеки месец, да изпращаш своя малка сума в подкрепа на 5kmrun? Някъде в предните въпроси се крие отговора. Вие ми променихте живота, и това е най-малкото, което мога да направя. Искам да ви има и за мен това е начина да го покажа и помогна.

Личен успех или постижение с което се гордееш? До преди няколко години на този въпрос щях да отговоря – с нищо и щях да сбъркам, просто е трябвало време да „порасна“ и да си дам сметка, че всяко нещо, което ме е изкарало извън зоната ми на комфорт ми е помогнало и трябва да съм горда с това. И като потвърждение ще дам няколко примера свързани със спорта- Преди 10г отслабнах с 30 килограма. През изминалите две години заърших два градски ултрамаратона, два пъти Витоша 100, К3, три пъти цял маратон, и тази седмица за пръв път се качих на подиум, спечелвайки второ място на едно 6 часово състезание. Моето аз преди 10години щеше да се смее с глас невярващо.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Почти винаги тичам с моята немска овчарка Арес, който се шляе свободно около мен, но когато тичаме на 5кмрън винаги е вързан, което никак, ама никак не му харесва. Още на първото ни тичане  заедно на 5кмрън някъде около 2-рия км, той легна на земята в знак на протест и се наложи да го влача в следващите 20-30 метра. И до ден днешен, умира от кеф точно там да спре и аз да го влача (за справка втория километър на Западен парк е едно доста неприятно нанагорнище и да влачиш 35килограмо куче е доста забавно, ама погледнато отстрани)

Благодаря Ви 5kmrun.

Благодарим и ние за това интервю Ани, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)